Har funnet vrakrester fra samme flytype som Malaysia-mysterieflyet


(Dagbladet): Onsdag kom det fram at det hadde blitt gjort et vrakfunn på øya Réunion, som ligger like øst for Madagaskar vest i Indiahavet. Eksperter mener sannsynligvis vrakdelen stammer fra det savnede MH370-flyet.

Nå bekrefter en malaysisk tjenestemann at den to meter lange vingeklaffen tilhører et fly av typen Boeing 777. Det er samme flytype som flyet fra Malaysia Airlines, som forsvant sporløst med 239 personer om bord på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars i fjor.

- Det er nesten helt sikkert fra en Boeing 777, sier Malaysias transportminister Datuk Abdul Aziz Kaprawi, ifølge malaysiske The Star.

Overfor nyhetsbyrået AFP sier han at de nå har fått bekreftelsen på at delen tilhører et Boeing 777 fra Malaysia Airlines.

Han sier de vil ha et sikkert svar innen to dager på om vingeklaffen tilhører det savnede flyet.

Funnstedet ligger rundt 4000 kilometer unna det antatte ulykkesstedet for flyet MH370 av typen Boeing 777.

Lang etterforskning

Etterforskerne som har jobbet med å finne ut hvor flyet er har tidligere hatt l lite å gå på. Det har blitt gjort et skofunn, og det har også blitt funnet våtservietter med selskapets logo, men det har ikke gjort til at etterforskningen har ført fram.

De nye funnene vil ikke nødvendigvis føre til at man finner flyvraket.

Tor Nøstegård, havariinspektør og fungerende avdelingsleder for luftfartsavdelingen i Statens havarikommisjon for transport, tror ikke disse nye funnene vil ha mye å si for leteaksjonen. 

- Hvis denne delen tilhører MH370, tror jeg det er vanskelig å bruke den til å finne flyvraket siden det er så lenge siden det havnet i sjøen. Det handler om å rekonstruere havstrømmer tilbake til for ett og et halvt år siden, sier han. 

- Mange ville spekulasjoner

Han mener likevel at det kan føre til at man kan fastslå at flyet er i Indiahavet.

- Det er mange ville spekulasjoner om hva som har skjedd med flyet, så dette kan være med på å stoppe dem. Hovedteorien er at det befinner seg i Indiahavet, og dette bryter ikke med den teorien, sier han. 

Han tror det blir vanskelig å dokumentere at kofferten som er funnet, er fra det nevnte flyet. 

- Jeg tror man skal være forsiktig med å trekke slutninger om at den er derfra. Men på den annen side: Når ting havner ute i en havstrøm, kan de lett følge hverandre, sier han.

Saken oppdateres

Friday, July 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments