- Har en historie med å drepe dyr og true kvinner med kniv

(Dagbladet): Rettssaken mot 27 år gamle Eddie Ray Routh – mannen som står tiltalt for å ha drept den amerikanske soldaten og skarpskytteren Chris Kyle (38) – startet onsdag.

Saken får enorm oppmerksomhet i amerikansk presse, ettersom filmen om Kyle, «American sniper» som er nominert til seks Oscar-priser, nylig hadde sin premiere.

Tilsto

Chris Kyle, som omtales som skarpskytteren som har drept flest menn i amerikansk historie, ble drept den 2. februar 2013.

Etter å ha skutt Kyle og hans kamerat Chad Littlefield (35), tok Routh bilen til Kyle og kjørte til sin søster. Hun ringte politiet og fortalte at broren hevdet å ha drept to menn.

Eddy Ray Routh tilsto drapet på Kyle og Littlefield kort tid etter at han ble pågrepet. Det har altså aldri vært noen tvil om hvem som er skyldig i deres død, skriver New York Times.

- Tok sjelen deres

Det som blir spørsmålet for dommerne å besvare i løpet av den to uker lange rettssaken, er dermed hvorvidt Routh var tilregnelig eller ikke da han utførte drapene.

Overfor politimyndigheten Texas Ranger sa Routh at han trodde han måtte drepe de to mennene og ta sjelene deres før de tok hans, skriver The New York Times.

Rouths advokater vil trolig argumentere for at en post-traumatisk stresslidelse bidro til at han endte i denne mentale tilstanden.

27-åringen tjenestegjorde seks måneder i Irak i 2007 og 2008, og etter at han returnerte hjem var han flere ganger på kant med loven, ifølge The New York Times. I tillegg skal moren hans ha kontaktet politiet etter at Routh truet med å begå selvmord.

- Historie med å drepe dyr

Organisasjonen Warfighter Foundation mener imidlertid at det ikke stemmer at Routh opplevde noe i Irak som kan ha traumatisert ham. De mener han aldri var involvert i nære krigshandlinger, og at han ellers kun har jobbet som hjelpearbeider under jordskjelvet på Haiti.

Aktoratet tegner et enda mørkere bilde av tiltalte. De beskriver Routh både som alkoholisert og som en misbruker av marihuana, i tillegg til at han har en historie med å drepe dyr og true kvinner med kniv, skriver the Guardian.

De sier også at Routh truet sin kjæreste og hennes venninne med en kjøkkenkniv og et sverd,den 19. januar 2013. Han ble da sendt til et mentalsykehus.

Dersom Routh blir dømt utilregnelig, vil han med en mulighet for å bli løslatt, bli lagt inn på et sykehus. Dersom han blir dømt tilregnelig vil han trolig få livsstraff.

Thursday, February 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments