Har du ikke bunad? Still deg bakerst i bildetakinga

I disse bunadsdager står rigiditetog-tradisjonen i høysetet. Mai er måneden da vi feirer hvor flinke vi er til å beplante i nasjonalistiske farger. Da kommer Den Nasjonale Vadmelsmoralismen til sin rett.

God Morgen Norge og NrK har eksperter inne. Lister florerer på Facebook. Her får vi lære at: Vi må huske å vaske og stryke bunadsskjorta på den rette måten.

De nikotinavhengige blant oss må ikke bli sett mens de lager brist på den indre koblingen mellom sunn sterk nordmann og brodert ull. Kvinder må ikke dolle seg til med uhørt prangende øredobber og hva om du bruker feil Paraply til bunaden på vår store dag?

Mobilveske? Øredobber? Innovasjon og tilpasning av tradisjoner til vår tid? Glede og frilynthet?? Phøy!! Vær lydig mot tradisjonene nordmann. Ikke noe sludder her.            

Har du ikke bunad? Eller enda verre en slags himkokt FANTASISTAKK? Kjenn din plass stakkar; gå med nedslått blikk forbi søljekledde, still deg bakerst i bildetakinga og hold deg for guds skyld unna fronten  i toget!             

Ved å insistere på å anerkjenne nygamle hybridverk av håndarbidstradisjoner som det genuint norske hyller vi landet, våre forferdre og tar vare på vår unike fortreffelighet.

Og det er jo tross alt det viktigste. Å være genuint norsk. Og ordentlig av seg. I vadmel. Hurra!

Sunday, May 17th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments