Hanks: Jeg er ikke spesielt vakker

(Dagbladet): «Forrest Gump»-stjerna Tom Hanks (59) har vært en av verdens største skuespillere i over en generasjon.

Med to Oscar-statuetter og seks Emmy-priser er nok skuespillerens peishylle en av de mest gylne i Hollywood. Slik har det ikke alltid vært.

Nå har det kommet fram at Hanks i 1974, som 18-åring, ba en kjent Hollywood-regissør om å oppdage ham.

- Utseende mitt er ikke vakkert

Det er amerikanske NPR som først omtaler saken.

I 1973 kom filmen «The Splash» ut, med Robert Redford og Paul Newman. George Roy Hill sto for regien, og filmen landet sju Oscarer. Dette gikk ikke 18 år gamle Hanks hus forbi.

Den nå godt etablerte skuespilleren gikk på tidspunktet på Skyline high school i California, og var sulten på karriere og berømmelse. Han sendte like gjerne et brev til «The Splash»-regissøren.

- Du burde oppdage meg (…) Jeg er ingen. Ingen utenfor skolen min har hørt om meg. Jeg er ikke spesielt vakker, ikke bygget som en gresk gud og får heller ikke til å vokse bart. Men jeg regner med at folk kan være villige til å betale for å se meg i visse filmer. De skal betale for å se meg, skrev Hanks i brevet.

Sparte på brevet

Brevet, som ble sendt for 41 år siden, ble tatt vare på av regissør Hill. Det ble nylig avduka på Margaret Herrick biblioteket som tilhører filmakademiet i Beverly Hills.

Det er ikke kjent om brevet noen gang ble besvart, til tross for Hanks’ overbevisende ord. I brevet beskriver han flere scenarier som kan sørge for at han blir oppdaga.

- Du kan gi meg en reserverolle i din neste film. Og mens vi filmer, brekker filmens stjerne beinet i omkledningsrommet, og fordi dere er bak skjema allerede må jeg ta plassen hans. Og BINGO, jeg blir en stjerne, skrev Hanks i brevet omtalt av NPR.

Oppdaga som statist

Det skulle likevel ta over et tiår fra brevet ble sendt til Hanks fikk sin første store rolle.

I 1979 flytta skuespilleren til New York. Har hadde han mange mindre roller i tv-serier som for lengst er glemt, samt en del roller på Broadway. Det var likevel ikke før i 1982, da Hanks hadde en gjesterolle i serien «Happy Days», at han ble oppdaga.

Ron Howard spilte i serien, og sørget for at Hanks fikk hovedrollen i en film han jobba med. Filmen fikk navnet «Splash», og kom ut 1984.

Hanks’ karriere har siden vært uten stopp, som hovedrolleinnehaver i filmer som «Forrest Gump», «Philadelphia» og «Den grønne mil».

Tuesday, August 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments