Han var favoritt i partileder-kampen i Labour. Så trakk han seg etter bare tre dager


(Dagbladet): Etter det skuffende parlamentsvalget i forrige uke, trakk Labour-leder Ed Miliband seg som partileder bare timer etter at valgnederlaget var et faktum.

Tirsdag 12. mai denne uken, kastet den unge og karismatiske Labour-politikeren Chuka Umunna (36) seg inn i kampen om å bli partiets neste leder. Umunna sitter i det britiske parlamentet og er skyggeminister, og ble umiddelbart bookmakernes favoritt til å overta ledervervet.

Men bare tre dager etter at han meldte seg på i partileder-kampen, har han nå trukket seg. Beskjeden kom fredag og blir av britisk presse beskrevet som både dramatisk og svært overraskende.

Økt mediepress

I en pressemelding skriver Chuka Umunna at årsaken er den økte medieoppmerksomheten en slik valgkamp vil medføre og hvordan dette vil påvirke både han og hans familie, ifølge BBC.

Umiddelbart etter at Umunna trakk seg, begynte imidlertid spekulasjonene i britisk presse om hvilke andre grunner Umunna kunne ha for å trekke så raskt. Blant teoriene i britisk presse, var at det skulle være en negativ artikkel om Umunna på vei.

Slike spekulasjoner har imidlertid de i apparatet rundt Umunna avkreftet, ifølge BBC.

Ble overrasket

De skriver videre at Umunna skal ha blitt overrasket over hvor stort medietrykket rundt ham selv, hans familie og kjæreste ble bare timer etter at han annonserte sitt kanditatur som Labour-leder.

- Jeg trodde jeg forstå hva slags oppmerksomhet en lederverv-kamp førte med seg. Som et medlem av skyggeregjeringen er jeg vant til et visst nivå oppmerksomhet som er en del av jobben, skriver han selv i uttalelsen han ga for å trekke seg, og la til:

- Men siden nederlaget i forrige uke har jeg vært utsatt for ytterligere press som kommer med å være partileder-kandidat. Opplevelsen fant jeg ikke komfortabel.

Om det var en spesifikk episode eller medietrykket som helhet, vites ikke, men ifølge britiske The Independent skal flere journalister ha dukket opp utenfor moren til Umunnas hus i tiden etter at han annonserte sitt partileder-kandidatur.

- Leit, sier kollega

- Hvis det er sant at han trekker seg som følge av overdreven medieoppmerksomhet rundt hans familie, så er det veldig, vedlig leit, sier partikollega i Labour, Ben Bradshaw om Umunnas beslutning om å trekke seg fra lederkampen.

- Etter det jeg forstår har mediepresset involvert hans eldre mor og andre familiemedlemmer, og ingen av oss vet hvordan dette er før vi faktisk går gjennom det, sier Bradshaw videre, ifølge Independent.

Skuffende valg

Da britene gikk til stemmeurnene torsdag 7. mai i forrige uke, indikerte meningsmålingene før valget at det kom til å bli det jevneste valget i nyere britisk historie. Utover kvelden og natten ble det klarere og klarere at mange velgere hadde ombestemt seg i siste liten, og heller gitt sin stemme til de De konservative.

- Ed er ferdig før lunsj, sa en kilde i Labour-partiet til Sky News under valgnatta.

Og selv om det var etter lunsj-tider Miliband annonserte at han trakk seg som leder, fikk kritikerne rett.

Saturday, May 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments