Han har vært en av Fotball-Englands mest fryktede menn i 30 år. Nå er «Gudfaren» tatt


(Dagbladet): I nesten 30 år har Gildroy Shaw (47) vært en fryktet skikkelse i hooligans-miljøet som tidvis har herjet Fotball-England. Født og oppvokst i Bilston, en liten industriby et par kilometer sørøst for Wolverhampton, ble Shaw i ung alder aktiv i den voldelige subkulturen tilhørende West Midlands-fylkets oransjekledde fotballag.

Allerede i 1988 fikk Shaw sin første straff, da han 20 år gammel ble utestengt fra alle engelske idrettsarrangementer i fem år, uten at det stoppet han fra å utøve flere voldsgjerninger i tiden som gikk.

- På toppen av lista vår

De tre siste tiåra har Shaw fått flere dommer mot seg, men «Wolves»-supporteren har i moderne tid påtatt seg en annerledes, mer tilbaketrukken rolle enn tidligere, noe som har gjort det vanskelig for politiet å få has på ham.

- Shaw er et kjent ansikt både her hjemme og i utlandet, sier sjefetterforsker Nick Rowe i West Midlands-politiet til avisa Birmingham Mail.

- Han har vært på toppen av lista vår en god stund. De siste åra har han imidlertid fått en «Gudfaren»-rolle. Han har vært en organisator og pådriver for vold, før han har trukket seg unna mens undersåttene hans har slått slagene, kastet rakettene og ødelagt eiendommer, fortsetter Rowe.

Selv om Shaw har vært utestengt fra hjemmebanen til Wolverhampton siden 2010, har det lokale politiet likevel vært overbevist om at han har vært hjernen bak mye bråk.

Straffet på ny

Nå har de også klart å overbevise retten om det.

Det har ført til at Shaw har blitt utestengt ikke bare fra Molineux Stadium, men samtlige fotballstadioner de neste fem åra. Han har heller ikke lov til å bevege seg nærmere en rundt åtte kilometer fra «Wolves» sin hjemmebane på kampdager.

- Vi har klart å vise for retten at han har vært involvert i trøbbel relatert til kampdager i mange år og at han er en katalysator for bråk hver gang han møter opp på kamp, sier Rowe, som er fornøyd med dommen.

Dette er første gang Shaw har blitt arrestert siden mai 2013. Da slapp han unna straff, etter det Birmingham Mail omtaler som et stygt sammenstøt med Brighton-fans utenfor en pub. I 1995 ble Shaw derimot fengslet i ni måneder for overgrep og vold mot polititjenestemenn i forbindelse med en kamp i Stoke. I tillegg har han flere andre utestengelser på rullebladet.

Tuesday, August 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments