Han hadde ingen anelse om at kona lagret sju døde spedbarn i garasjen


(Dagbladet): USA har det siste året blitt rystet av en grusom og grotesk drapssak der den 40 år gamle Megan Huntsman har tilstått drap på seks av sine egne nyfødte barn i perioden 1996 til 2006. Det ble slått fast at det sjuende barneliket var dødfødt.

Hun har deretter gjemt dem i garasjen uten å fortelle det til noen, skriver CNN.

Nå snakker ektemannen og faren til de drepte barna, Darren West, ut ifølge nyhetsbyrået Associated Press – her gjengitt av New York Post.

Han hevder hardnakket at han ikke visste om de bestialske handlingene til kona. Han var altfor ruset på metamfetamin, marihuana og kokain.

- Ante ikke

Det var West som selv fant de drepte spedbarna da han ryddet i garasjen deres i Pleasant Grove, Utah etter å ha sluppet ut av fengsel der han satt inne i over åtte år for narkotikaforbrytelser.

West innrømmer at han visste om noen av graviditetene til kona, men hun skal ha fortalt ham at hun spontanaborterte.

Han innrømmer dog at han ikke visste hva hun gjorde med fosterne, men sier at han ikke klarte å bry seg da han i den aktuelle perioden var konstant ruset på enten metamfetamin, kokain eller marihuana.

- Jeg ante virkelig ikke hva som foregikk, sier han.

Wests advokat, Michael Esplin, sa mandag at heller ikke andre personer som hadde med paret å gjøre, visste at Huntsman var gravid store deler av tiden. Han undertreket også Wests fortvilelse over det kona gjorde.

Livstid

Huntsman selv har altså innrømmet å ha drept seks av sine egne barn like etter at de ble født. Hun sitter nå bak murene med en livstidsdom, men kriminalomsorgen  har bestemt at hun må sone minst 49 år i fengsel før hun kan bli vurdert for løslatelse. Det betyr at først i april 2064 – i en alder av 89 år – kan saken igjen komme opp i retten.

Det bekreftet talsmann Jim Hatch, ifølge New York Times i mai.

Begrunnelsen hennes for drapene var at hun var alfor avhengig av metamfetamin til å ta vare på barna.

På et tidspunkt snakket hun også ut om at det kanskje var litt merkelig at ektemannen ikke visste noe om det som foregikk, men understreket samtidig at hun «tross alt skjulte graviditetene godt».

Ingen bevis

Over ett år etter den grusomme oppdagelsen i ekteparets garsje blir altså Huntsman frikjent. Statsadvokaten har nemlig ikke noe bevis som kan knytte ham til drapene.

- Det er opplagt at det er vanskelig å tro på at han ikke visste om dette, men når alt kommer til alt er det ingen bevis som kan inkriminere ham, sier statsadvokat Jared Perkins.

Kvinnen har to voksne barn. Ved begge fødslene visste ingen om graviditeten før hun nedkom ved det lokale sykehuset, melder avisa.

Naboer sier til amerikanske medier de ikke skjønner noen ting av denne opprivende saken. Og ingen skal ha lagt merke til at hun var gravid.

Wednesday, June 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments