Hackergruppe «erklærer krig mot terroristene» og vil hevne angrepet

(Dagbladet): Hacker-kollektivet Anonymous har sluppet en video hvor de fordømmer angrepet på Charlie Hebdo. De lanserer det som «en beskjed til al-Qaida, den Islamske Stat og andre terrorister».

I klippet ser vi en maskert figur, hvis stemme er forvrengt.

- Vi erklærer krig mot dere terrorister, sier personen.

Han / hun legger til at gruppen vil spore opp og stenge alle sosiale medier-kontoer som kan kobles til terrorister for å hevne de som ble drept i angrepet.

Videoen kommer også med en kunngjøring på pastebin kalt «en beskjed til alle fiender av ytringsfriheten». Her kommer også hacker-kollektivet med sine kondolanser til «familiene til de berørte av denne feige og avskyelige handlingen».

Det er ikke lenge siden Anonymous sist var i nyhetsbildet. I november tok de nemlig kontroll over Twitter-kontoen til den rasistiske organisasjonen Ku Klux Klan (KKK).

KKK kom da med trusler om vold mot demonstrantene som tok til gatene i Ferguson i USA.

Anonymous varslet tidlig etter truslene at de ville gå til aksjon mot KKK, som selv hånet truslene senest dagen i forveien. «Vi fortsetter å lese Anonymous? trusler med fornøyelse. Fremdeles ingen handling», skrev gruppa i søndag 16. november.

To timer senere hadde hackergruppa tatt over Twitter-kontoen. Det meldte de på følgende vis på KKKs egen konto: «Dere burde ha forventet oss.»

• Se videoen øverst i artikkelen

Saturday, January 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments