«Ha håndvåpenet ditt tilgjengelig i tilfelle apekatten returnerer til sine røtter.»


NEW YORK (Dagbladet): Politiet i San Francisco på den amerikanske vestkysten er rammet av en rasismeskandale. Politisjef Greg Suhr varsler at han vil sparke sju av 14 polititjenestemenn som er anklaget for å ha sendt og mottatt rasistiske og homofobe tekstmeldinger, melder San Francisco Chronicle.

En åttende tjenestemann ville også blitt sparket, men har allerede sagt opp selv, opplyste Suhr fredag.

- Det er ikke plass i San Francisco-politiet for uærlige politimenn. Det er heller ikke plass til polititjenestemenn som er i stand til tanke på den måten som ble uttrykt i de hatefulle tekstmeldingene. De ansvarlige for disse forkastelige tekstmeldingene bør bli separert fra politiet så raskt som praktisk mulig, sier politisjefen.

- Ikke forbudt å drepe dyr

Tekstmeldingene, som ble sendt i 2011 og 2012, dukket opp i forbindelse med en føderal korrupsjonsetterforskning mot den tidligere politimannen Ian Furminger (48). Han er nå dømt for korrupsjon, og aktoren omtalte ham som en «voldsom» rasist og homofob, ifølge San Francisco Chronicle.

De 14 polititjenestemennene skal ha sendt og mottatt tekstmeldinger fra Furminger. I en av ordvekslingene spør Furminger om han bør være bekymret for at den afroamerikanske ektemannen til en av sin daværende kones venner hadde kommet hjem til ham.

«Få ut håndvåpenet ditt. Ha det tilgjengelig i tilfelle apekatten returnerer til sine røtter. Det er ikke forbudt å drepe et dyr», svarte en av de andre politimennene.

«Godt sagt», svarer Furminger før den andre politimannen fortsetter:

«Du må kanskje drepe mulattene også. Ikke bekymre deg. De er en vederstyggelighet i naturen uansett.»

Gjennomgår saker

Suhr har nå sendt sine anbefalinger om å gi politimennene sparken

Statsadvokat George Gascón opplyser også til avisa at de nå arbeider med å gjennomgå sakene de omtalte politimennene har vært involvert i de ti siste åra for å avgjøre om rasisme har spilt en rolle.

Saturday, April 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments