Googles hjertevarme verktøy skal hjelpe folk å finne sine kjære i Nepal


(Dagbladet): Nepalske myndigheter opplyste i nattetimene søndag lokal tid at de frykter 4500 mennesker kan være omkommet som følge av jordskjelvet som rammet landet lørdag.

Dødsskjelvet har forårsaket massive skader, både i hovedstaden Kathmandu og ute på landsbygda.

Redningsmannskaper sliter nemlig nå med at jordskjelvet har gjort det enda vanskeligere å ta seg fram i det fjellrike landet. De kommer rett og slett ikke fram på raserte veier.

Googles løsning

Nå har Google kommet på banen med en løsning. Lettelsens verktøy.

Lørdag lanserte de verktøyet som skal hjelpe folk å finne familie og venner som befinner seg i kriserammede Nepal.

Dette skal hjelpe både lokale nepalere og folk fra hele verden som ikke får kontakt med sine kjære i landet som er blitt rammet av jordskjelvet som nådde 7,9 på Richters skala.


Brukerbasert

Verktøyet er en åpen og brukerbasert database. Det baserer seg dermed på at brukerne, enten de som savner noen, den savnede eller noen som har informasjon om folk som befinner seg i Nepal, laster opp det de vet.

I tillegg inneholder verktøyet informasjon om folk som er meldt savnet av hjemlandet til folk som oppholder seg i Nepal.

Savnede kan legge inn informasjon om hvor de befinner seg og hvordan de har det, og de som savner noen kan legge ut navn og informasjon om deres kjære som de ikke vet hvordan har det.

Tanken er at folk da lette skal finne hverandre og at mennesker i hele verden ikke skal være usikre på om deres kjære er i livstruende fare eller er gått bort.

Statusen “savnet” skal forhåpentligvis for mange etterhvert endres til “funnet” eller “i god behold”.

1 700 registrerte personer

Ifølge Time, er det nå lastet opp informasjon om 1 700 personer i Google sitt hjertevarme verktøy.

Verktøyet ble for første gang lansert i etterkant av jordskjelvet på Haiti i 2010. Det ble utviklet av frivillige utviklere i Google.

Det har så gjentatte ganger blitt tatt i bruk ved naturkatastrofer, blant annet i sammenheng med jordskjelvene i Chile 2010, Yushu i 2010 og Japan i 2011.

Sunday, April 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments