Gjertrud (86) var ensom og ønsket seg nye venner. Så fikk hun seg ei 17-årig venninne


(Dagbladet): For sju år siden flyttet 86 år gamle Gjertrud Ødegaard Herseth fra Trondheim til Namsos. I løpet av de sju åra har hun ikke fått noen venner i sin nye hjemby, skriver Namdalsavisa.

- Jeg vil veldig gjerne bli kjent med noen her i byen. Gammel eller ung spiller ingen rolle. Jeg ønsker bare å ha noen å drikke kaffe med, gå ut og spise middag med eller få besøk av. Så det er bare å ta kontakt om noen vil bli kjent med meg, sier hun til avisa.

Ingen venner

Herseth ble enke for 8 år siden, og flyttet fra Trondheim til Namsos, da huset hun bodde i ble for stort for henne alene. Hun har to sønner, en i Tyskland og en på Herøy i Nordland.

- Jeg snakker med folk når jeg er ute, men at jeg ikke har noen venner jeg kan finne på ting med, sier Hærseth.

Men etter at Namdalsavisa publiserte en artikkel om henne tidligere denne uka, ser dette ut til å snu, og det tok ikke lang tid før telefon begynte å ringe.

En av dem som tok kontakt var 17 år gamle Eline Bech.

Gøy å snakke med eldre

- En kompis av meg sendte meg artikkelen om Gjertrud, og lurte på om jeg skulle ta kontakt. Jeg syns nemlig det er veldig gøy å snakke med eldre mennesker, sier Bech til Dagbladet.

Bech sendte Herseth en sms, og hvor hun skrev at hun var 17 år, at hun gjerne ville bil kjent, og hvis det var av interesse var det bare å ta kontakt.

- Gjertrud ringte meg tilbake og vi snakket sammen i 50 minutter på telefonen. Hun hadde masse gøy og fortelle, og jeg gleder meg til å høre mer når jeg skal besøke henne i Namsos når jeg er tilbake fra ferie, sier Bech.

Selv om Bech bare er 17 år, trives hun godt i selskap med eldre.

Flere som har tatt kontakt

- Det er viktig at man ikke glemmer de gamle, som faktisk har vært med på å forme landet vårt. Jeg tror det er mange som leser artikler om eldre som er ensomme, men de færreste gjør jo noe med det. Jeg har bare besteforeldre på Sørlandet, så det hadde vært hyggelig hvis Gjertrud kan bli som en ekstrabestemor for meg i Namsos, sier Bech.

Herseth forteller at det er flere som har tatt kontakt med henne, og at hun håper på besøk framover.

- Jeg har nesten ikke hatt noen å snakke med siden jeg flyttet hit, så det hadde vært hyggelig med besøk. Jeg hadde mange venner da jeg bodde i Trondheim, men de fleste er enten død eller senile. Sånn er det jo når man blir gammel, sier hun til Dagbladet.

Nå venter hun besøk allerede seinere i dag.

- En 45 år gammel dame som bor rett borti veien her, ringte og at hun gjerne kommer innom meg i løpet av ettermiddagen. Det tror jeg blir hyggelig, sier Herseth.

Wednesday, July 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments