«Gjeninnfør galgen», skrev han i 1998. I dag ble han britenes nye justisminister


(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at den nylig gjenvalgte britiske statsministeren David Cameron akter å hente Michael Gove inn som justisminister.

Dette skjer ett år etter at Gove ble kastet ut av regjeringen der han hadde en post som utdanningsminister. Angivelig skal dette ha skjedd mot hans vilje.

I den anledning postet i dag The Times’ politiske redaktør Sam Coates en melding på Twitter der han viste fram et innlegg skrevet av samme Gove i 1998 der den rykende ferske justisministeren argumenterer for at hengning og dødsstraff aldri skulle blitt forbudt.

«Bring back the noose»

Innlegget, som er skrevet som en kronikk, har tittelen «Bring back the noose», og her skriver Gove at selv om det var mange gode og viktige endringer som fant sted på 1960-tallet, så var ikke avskaffelsen av dødsstraffen en av dem.

- Der og da ble det sett på som en stor liberal seier. Det ble satt i samme bås som retten til selvbestemt abort og dekriminaliseringen av homoseksualitet som store øyeblikk i de progressive 1960-åra. Å ta abort ut av bakgatene og homoseksualitet fram fra skyggene var virkelig gode bidrag til et mer tolerant samfunn. Å avskaffe hengning var ikke det, skriver han.

Han skriver også at majoriteten av befolkningen i tiden etter avskaffelsen i 1965 har hatt et ønske om å gjeninnføre dødsstraffen.

Kontroversiell

Gove var kontroversiell som utdanningsminister, og mange peker allerede på at det er uheldig at han nå sitter i en posisjon hvor han får ansvaret for det vi her til lands refererer til offentlighetsloven – at all kommunikasjon i offentlig forvaltning skal være åpent for innsyn.

Nettopp fordi han og flere andre i deptartementet brukte personlige epost-kontoer for å snike seg unna dette innsynskravet. Det skriver International Business Times.

Personlige eposter havner nemlig utenfor «Freedom of Information Act».

Gratis skoler

Michael Gove er kjent for å ha innført gratis skoler som er direkte finansiert av staten, uten å være kontrollert av lokale myndigheter. Men hans noe freidige stil skapte kontroverser, og fjorårets regjeringsendringer utløste spekulasjoner om at han kunne bli en belastning i oppkjøringen til årets valg.

For øvrig vil Nicky Morgan fortsette som utdanningsminister i Camerons nye regjering, mens Grayling, den nåværende justisministeren, blir leder av Underhuset, ifølge BBC.

Det er ventet at Cameron kunngjør flere nye utnevnelser mandag. Det skriver NTB.

Sunday, May 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments