Fredrikstad-treneren vil ryste Brann: Vi skal være voldsomme med dem


(Dagbladet): På mandag sparkes årets fotballsesong for alvor i gang her hjemme med kamper både i Tippeligaen og Obosligaen.

Men selv om den første tippeligarunden byr på både Vålerenga-Strømsgodset og Molde-Odd, har mange øynene rettet mot en helt annen kamp, nemlig obosligaoppgjøret mellom Fredrikstad og Brann i Østfold.

FFK vil rett opp

Rikard Norling og Brann har et massivt press på seg allerede før seriestart. I Bergen er nemlig forventningene ikke til å ta feil av:

Rykk opp til Tippeligaen på første forsøk etter nedrykket, og gjør det aller helst med stil.

I Fredrikstad er imidlertid også forventningene store. Østfold-laget endte på sjetteplass i fjor, og røk ut av kvaliken til Tippeligaen mot Mjøndalen – som senere sendte nettopp Brann ned.

Denne sesongen har FFK og trener Håkon Wibe-Lund satt seg en langt høyere målsetting: I likhet med Brann har de tenkt til å gå rett opp.

- Vi hadde en nedadgående kurve i fjor. Vi avsluttet med å bli slått ut av Mjøndalen i første kvalikkamp, men mye har skjedd siden det. Vi har fått satt spillet på en helt annen måte og vi har hatt en god oppkjøring. Det er grunn til optimisme, sier trener Wibe-Lund til Dagbladet.

- Skal være voldsomme

Den 34-årige sjefen forteller at laget hans kommer til å framstå som langt mer «på» enn det et tidvis usikkert Fredrikstad maktet i fjor.

- I år kommer vi til å framstå som mer energiske, entusiastiske og voldsomme. Det er en ambisjon. Vi har fått det til i flere av treningskampene, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal få det til i seriekampene også, sier Wibe-Lund.

Østfoldingene har i tillegg gjort ganske store endringer i spillerstallen i vinter. Erfarne tippeligaspillere som Lars Grorud, Bjørnar Holmvik og Vidar Martinsen har forlatt klubben.

Samtidig har spennende yngre spillere som Amin Nazari, Johan Hammar (begge på lån fra Malmö), Henrik Kjelsrud Johansen (lån fra Odd), den canadiske landslagsspilleren Adam Straith og franske Loic Abenzoar kommet inn.

- Dette er spillere som har framtida foran seg. Jeg synes vi har truffet godt med dem, sier Wibe-Lund.

- Drømmestart

Fredrikstad-treneren ser på Brann hjemme i åpningskampen som helt perfekt.

- Det er definitivt en drømmestart for vår del. Vi er strålende fornøyde med å møte Brann. Det er i tillegg en kjempereklame for ligaen. Begge lagene er storheter i norsk fotball, sier FFK-sjefen.

- Hva tenker du om presset kollegaen din i Brann, Rikard Norling, har på seg?

- Jeg kjenner meg faktisk veldig igjen i det. Brann er en flott fotballby, og akkurat som her i Fredrikstad er det høye forventninger. Det er noe man bare må leve med. Jeg har pratet litt med Norling om presset. Jeg synes han har stått i det på en utrolig bra måte.

- Kommer dere til å være ekstra voldsomme i åpningskampen fordi det er Brann som kommer på besøk?

- Vi har som ambisjon å skape en skikkelig fest. Vi har i hvert fall ikke tenkt til å stå med lua i handa, vi må være litt tøffe i trynet. Vi får se hvor god kvalitet de holder. Vi har lyst til å gi dem en smak på nivået vi holder.

- Flere kan rykke opp

- Er Brann klar opprykksfavoritt i dine øyne?

- Det er et kobbel av lag som har ambisjonen og muligheten til å rykke opp. Ut fra stallen deres så vil jeg si at de er en av favorittene. Men det er vi, Sogndal og Sandnes Ulf også.

Fotballkommentator og konsulent for FFK, Dag Solheim, er minst like offensiv som trener Wibe-Lund før seriestart.

Han tolker det at det har vært stille rundt FFK de siste par årene som et godt tegn.

- Vi ligger godt an før seriestart. Stillheten de siste par årene har bare vært en positiv ting. Etter at vi tok sølvet i Tippeligaen i 2008, har det stort sett vært negativ støy rundt klubben. Men siden klubben ble medlemsstyrt i fjor har ting gått langt bedre, sier han til Dagbladet.

Godt billettsalg

Solheim er i likhet med Wibe-Lund klar på at første serierunde er et godt tidspunkt å møte Brann på.

- Sett i forkant er dette det beste tidspunktet å møte den på, spesielt på hjemmebane. Vi har solgt rundt 5000 billetter allerede, noe som tyder på at det blir 7000-8000 tilskuere på plass på mandag. Vi håper selvfølgelig at Branns avslutning på fjorårssesongen sitter i hodet på dem, sier Dag Solheim.

FFK-patrioten tror ikke nødvendigvis Brann vil rykke direkte opp til Tippeligaen.

- Jeg blir veldig overrasket om det går ordentlig dårlig for dem, men de kan fort havne utenfor direkte opprykk. Obosligaen er ingen lett liga å spille i. Hvis Brann får en skjev start, blir det leit å hente seg inn, sier Solheim og fortsetter:

- Husk at Brann nærmest får en cupfinale hver eneste kamp. Fredrikstad opplevde det samme da klubben rykket ned på 1980-tallet, men Brann får det enda verre. Det blir en drøm for alle lagene som kommer til Bergen. For spillere på lag som Strømmen, Follo, Bærum, Levanger, Åsane og Nest-Sotra blir det å spille på Brann stadion kanskje det største de opplever i fotballkarrieren sin.

• Fredrikstad-Brann spilles på mandag klokka 15.00, og sendes på TV 2 Zebra.

Friday, April 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments