Fransk politi til Dagbladet: Fire gisler omkom

(Dagbladet): Da terror-brødrene Kouachi avfyrte skudd mot politiet, gikk spesialstyrkene til aksjon mot brødrene som forskanset seg og holdt gisler i et industriområde utenfor landsbyen Dammartin-en-Goele.

Det forteller en politikilde på stedet til Dagbladet.

Brødrene skal ifølge kilden også ha avfyrt en granat mot spesialstyrkene.

Skjøt med automatvåpen

Da politiet gikk til aksjon, varte skuddvekslingen mellom politiet og brødrene Kouachi i overkant av to minutter med ild fra automatvåpen og en eksplosjon fra en granat. Det ble også brukt sjokkgranater.

Politikilden beskriver aksjonen som «en meget vellykket politiaksjon».

Følg situasjonen i vårt live-studio.

Gisselaksjon i Paris

Samtidig foregikk det også en gisselaksjon i Paris. Politiet skal ha gått til aksjon mot de to som holdt gisler i kosherbutikk og Kouachi-brødrene samtidig.

I Paris er den mannlige gisseltakeren drept, mens kjæresten er arrestert, opplyser en politikilde til Dagbladet.

En politikilde, som bare vil gi fornavnet sitt, Gravier, bekrefter overfor Dagbladet at fire gisler ble drept ved den jødiske butikken i Paris, og at gisseltakeren Amédy Coulibaly også er død.

Kjæresten Hayat Boumedienne er arrestert. Hun skal ha hjulpet ham, og leide blant annet bilen så han kunne gjennomføre dagens operasjon. To personer er skadd, og det er politifolk, opplyser kilden til Dagbladet på telefon fra Frankrike.

Han bekrefter også at de to brødrene Kouachi er drept. En politimann ble skadd. Gisselet, som er sjefen for bedriften, er fri, men ikke skadd.

- Vi er letta, men fornøyde, sier han.

Angrep satire-magasin

Onsdag tok to maskerte gjerningsmenn med automatvåpen og skuddsikre vester seg inn i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris og dreper ti personer tilknyttet redaksjonen og to politifolk.

Ytterligere fire personer i Charlie Hebdo ble kritisk skadd men er nå utenfor livsfare. Terroristene, som skal ha uttalt til vitner at de var fra al-Qaida, skal blant annet ha spurt etter navngitte karikaturtegnere under angrepet.

Charlie Hebdo er kjent for å ha fått trusler fra islamistiske miljøer i mange år på grunn av vitsetegninger om profeten Muhammed. Gjerningsmennene klarte å flykte fra stedet og utløste den største politiaksjonen i nyere fransk historie.

Politikvinne ble skutt

Torsdag ble en politikvinne og en gatefeier skutt i forstaden Mountrouge. Politikvinnen dør samme dag av skadene. Også dette angrepet anses som en terrorhandling, men ble etter alt å dømme utført av en tredje gjerningsperson og ikke de to mennene som var inne i Charlie Hebdo-lokalene.

Skytteren klarte å komme seg unna.

Tok gisler

Fredag formiddag tok de to gjerningsmennene fra onsdagens avis-angrep seg inn i et industriområde i landsbyen Dammartin-en-Goele rundt sju mil utenfor Paris.

I en av bygningene tok de gisler og forskanset seg og var i 14-30-tida ennå omringet av enorme politistyrker.

Friday, January 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments