Forbyr dette i Russland


(Dagbladet): Nettsider som harselerer med kjente russiske skikkelser, som foreksempel president Vladimir Putin, risikerer nå å bli blokkert i Russland hvis de ikke fjerner innholdet.

Det skriver Washington Post.

Lovstridig

Tidligere denne uka annonserte det russiske mediebyrået Roskomnadzor, at de forbyr publiseringen av bilder av offentlig kjente personer som framstiller personen på en måte som ikke har noe å gjøre med «vedkommendes personlighet».

Washington Post skriver at det blant annet handler om såkalte «memes», som er bilder av personer med en harselerende eller humoristisk bildetekst på bildet.

Avisa gjengir også deler av den offisielle uttalelsen til Roskomnadzor om forbudet, som lyder slik:

«Denne måten å bruke bilder av kjente personer på strider mot loven om personlig data og skader den offentlig kjente personens ære, verdighet og embete».

Det er nemlig ingen ny lov som har trådt i kraft, bare en presisering av en allerede eksisterende praksis, ifølge Washington Post.

Følge etter klage

Ifølge avisa skal innstrammingen komme som følge av en russisk sangers rettslige klage mot en kultur-nettside som hadde laget og publisert et bilde av ham med grove sangtekster som ikke var hans. Den noe fornærmede sangeren fikk medhold i retten tidligere i uka-

Forbudet skal også gjelde parodiske og satiriske nettsider.

Og føler en offentlig person seg krenket, kan han eller hun levere en klage til Roskomnadzor. Nettsidene får dermed to valg av det statlige medie-byrået: fjerne innholdet eller få nettsiden sin blokkert i hele Russland.

Saturday, April 11th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments