- Folk spør hvorfor ingen gjorde noe for å stoppe volden den kvelden. Jeg tror helt enkelt at vi var redde

(Dagbladet): Flere svenske vektere er anmeldt etter en ni år gammel gutt ble lagt i bakken og fikk hodet slått i steingulvet på en togstasjon i Malmö.

En amatørvideo av hendelsen har gått landet rundt. Nå forteller en av vitnene som sto og så på sin historie i Sydsvenskan.

- Folk spør hvorfor ingen gjorde noe for å stoppe volden den kvelden. Jeg tror helt enkelt at vi var redde, skriver vitnet i avisa.

- Et tjuetalls personer så på

Hendelsen skal ha skjedd etter de to utenlandske guttene på ni og tolv år prøvde å snike på toget i Malmö. De var flyktninger i Sverige og hadde rømt fra en institusjon i Skåne.

På videoen sitter vekteren oppå niåringen og dunker hodet hans mot steingulvet. Gutten skriker av smerte og forskrekkede vitner skal ha ropt at det bare er et barn som holdes i gulvet.

- Men misforstå ikke. Vi var et tjuetalls personer der og mange nærmet seg for å stille spørsmål. men da vekteren slo den yngste guttens hode i gulvet for andre gang, så rygget folk til slutt unna, skriver vitnet i Sydsvenskan.

12-åringen prøvde å hjelpe

Vitnet sier at gutten skal ha prøvd å komme seg unna vekteren, da han ble lagt i bakken. 12-åringen prøver å komme til, men blir dratt bort til en benk av en annen vekter. Ingen av guttene skal ha snakket svensk.

- Siden holder han (vekteren red.anm.) ham (12-åringen red.anm.) sittende på benken ved å sette foten sin oppå gutens. Da hører vi tre dunk fra steingulvet, skriver vitnet.

I går hadde tolv privatpersoner anmeldt vekterne. Det var vitnet ovenfor som sendte inn videoen som har rystet Sverige.

I ettertid har det blitt stilt spørsmål om videoen bare fanger deler av hendelsen, og ikke klarer å gi et riktig bilde av situasjonen.

- Filmen gjør ikke virkeligheten rettferdighet. Det går ikke an å fange guttens skrik etter hjelp på film, hans bønn og det dempede dunket av hodet mot stengulvet, skriver vitnet.

Wednesday, February 11th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments