- Folk presser meg til å gjøre ting jeg ikke vil

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): Tiril Eckhoff (24) gikk inn til åttendeplass på dagens sprintøvelse i Holmenkollen i formiddag. Det var en stor opptur for Fossum-løperen etter den skuffende 36. plassen på torsdag.

Da orket hun ikke å snakke med pressen – utover noen pliktskyldige kommentarer til tv-rettighetshaverne.

Nå retter hun en pekefinger mot landslagsledelsen.

- De siste dagene har vært skikkelig tøffe. Jeg har fått gjennomgå takket være de rundt meg som presser meg til å gjøre ting jeg ikke vil, sier hun til TV 2.

Når TV 2s reporter spør hva hun mener, svarer hun:

- Tja, gjøre mye ting jeg ikke vil. Det har ikke vært så digg.

Tar selvkritikk

TV 2 skriver at landslagsledelsen skal ha pålagt henne å møte til intervju på en pressefri dag, og at dette er noe av grunnen til skiskytterens fortvilelse.

Landslagsledelsen tar selvkritikk.

- Det er ikke noe nytt som kommer nå, men nå har det vel blitt nok. Årene sett over ett burde vi kanskje vært flinkere til å skjerme henne, sier bror og landslagstrener Stian Eckhoff til TV 2.

- Uvant

Tirill Eckhoff sa til Dagbladet tidligere i dag at hun savner Tora Berger og Ann-Kristin Flatland i skiskytter-sirkuset. Duoen pleide å være medienes yndlinger, og fjernet presset på de øvrige norske utøverne.

- Det er uvant. Det er veldig uvant. Jeg skulle ønske Tora og Ann Kristin kunne vært her og fjernet forventningene. I fjor var jeg bare en outsider som kunne gå min egen vei, nå merker jeg at det er et annet kjør.

- Hvordan lever du med det?

- Det er annerledes. Det er flere henvendelser nå, og det er pressetreff og slike ting jeg må være med på, før slapp jeg det, sier Eckhoff.

Blir skjermet

Landslagssjef Per Arne Botnan sier at mediaoppdragene som Tiril Eckhoff og andre VM-aktuelle utøvere har deltatt på, har ligget hos landslagsledelsen og har vært bestemt en stund.

Botnan forstår at totalbelastningen Tiril Eckhoff føler er stor. Nå kommer de til å ta grep for å skjerme den norske jenta.

- Vi kommer til å være mer restriktive fremover i forhold til hva hun skal stille opp på. Vi må være litt mer kyniske i mixed. Og være flinkere til å si nei for henne, sier Per Arne Botnan til Dagbladet.

Han forklarer at det er en læringsprosess både for Tiril og for ledelsen. Han mener også at media må kjenne sin besøkelsestid i forhold til å være mindre pågående.

- Det er litt slik at media må være litt forsiktige. Ikke hause opp ting. La Tiril få litt tid. Vi er alle tjent med at ho skal prestere over tid, sier Botnan.

Eckhoff fikk mange støtteerklæringer på sosiale medier etter nedturene denne uka. John Arne Riise var blant dem som skrev til henne på Twitter.

Saturday, February 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments