«Flydør» viser seg å være stige


(Dagbladet): Skrapgods som ble funnet i fjæresteinene ved Saint-Andre på øya La Réunion i dag viser seg å ikke ha noe å gjøre med det savnede flyet fra Malaysia Airlines, skriver USA Today.

Tidligere i dag ble det meldt at dette kunne være en del av en flydør.

Funnet var en metalldel. I kveld er det kommet meldinger om at dette skal være en stige, og ikke en del av ei dør.

- Jeg leste i media at det nye funnet var en del av ei dør, men jeg sjekket med luftfartsmyndighetene og med folk på øya. De sier at det bare var en stige, sier Malaysias luftfartsdirektør Azharuddin Abdul Rahman til nyhetsbyrået AFP.

Stammer fra Boeing 777-fly

Stigen ble funnet på La Réunion, ikke langt fra stedet hvor en vel to meter lang vingeklaff ble funnet på ei strand ved Saint-Andre sist onsdag.   

Malaysias transportminister Liow Tiong Lai har bekreftet i dag at vingeklaffen er bekreftet å stamme fra et Boeing 777-fly. Etterforskere fra USA, Frankrike, Kina og Boeing-fabrikken jobber med å finne ut hvilket konkret fly vingeklaffen stammer fra. De jobber med det tekniske funnet i byen Toulouse i Frankrike.

Fra Malaysia opplyses det om at det søkes hjelp på  La Réunion for å lete etter flere mulige vrakdeler fra det savnede flyet MH370, og samtidig gi adgang for flyeksperter.

- Det er viktig for alle etterlatte etter det savnede flyet at alle mulige krefter settes inn for å finne ut hva som har skjedd. De venter med spenning på å få flere nyheter etter at de har lidd av mangel på informasjon i lang tid, sier transportminister Liow Tiong Lai.

Venter på svar

Pårørende til savnede fra flyet venter også på at franske flymyndigheter skal legge fram sin konklusjon om de første funnene på øya er vrakrester fra det savnede flyet.

Flyet hadde kurs mot Beijing da det lettet fra Kuala Lumpur i mars i fjor.

Deler av en flyvinge, en koffert og flasker med kinesisk etikett og et rengjøringsprodukt fra Indonesia er blant funnene som vekker interesse.

- Vårt mål, sammen med hele den globale luftfartsindustrien, er ikke bare å finne flyet, men å kartlegge hva som skjedde og hvorfor, har en representant fra Boeing tidligere uttalt, ifølge NTB, skrev Dagbladet i går.

Monday, August 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments