- Fikk sparken fordi jeg var for tjukk

(Dagbladet): May Jorun Bjølgerud (37) har gjort seg bemerket som en av de 12 deltakerne i TVNorge-programmet «Biggest loser» denne våren.

Hittil i programmet har May Jorun hatt en vektnedgang på 34,4 kilo. Les om deres knallharde kostholds- og treningsregime her.

Neste mandag får tv-seerne svaret på hvem av de 12 deltakerne som har mistet flest kilo i løpet av de elleve ukene opptakene foregikk.

Mistet jobben

May Jorun har, som hun selv sier, alltid vært stor. Men for 16 år siden skulle hun få en opplevelse hun aldri vil glemme.

- Men jeg hadde den uvanlige kombinasjonen at jeg både var lykkelig og svær, sier hun og ler.

37-åringen hadde aldri opplevd overvekten sin som et problem før en tidligere arbeidsgiver påpekte det.

- Jeg fikk sparken fordi jeg var for tjukk. Jeg fikk beskjed om at jeg var for tung og treg. Jeg var 18 år og hadde min første jobb på et gatekjøkken i Sande. Jeg husker forsatt følelsen av tårene som sprengte seg på da sjefen min sa at vi ikke kunne fortsette arbeidsforholdet på grunn av kroppstørrelsen min.

Massiv oppmerksomhet

Saken vekket reaksjoner langt utenfor Sande. Lokalaviser og VG hev seg på, noe som førte til at May Jorun fikk sin historie belyst.

Kort tid etter at oppsigelsen var et faktum, ble hun tilbudt jobb i en konkurrerende bedrift.

Det har ikke lykkes Dagbladet i å komme i kontakt med de som da drev gatekjøkkenet. I 1996 sa daglig leder for Bjørn’s gatekjøkken, Jorunn Gustavsen til Drammens Tidende at vekten var avgjørende for oppsigelsen.

Bjørn Gustavsen, innehaver av Bjørn’s gatekjøkken, beklaget den omtale som saken om May Jorun Bjølgerud fikk.

- Det er min kone som er daglig leder av gatekjøkkenet. Det hun har sagt til May Jorun, er tatt ut av sin sammenheng. Jeg kan forsikre om at det ikke var så vondt ment, sa Bjørn Gustavsen til VG den gangen.

Nye tider

For et halvt år siden slet May Jorun Bjølgerud (37) med å ha de tre barna sine på fanget. Da det ikke gikk lenger, meldte hun seg på slankeprogrammet «Biggest loser».

I gårsdagens Dagbladet fortalte hun at hun fikk panikk da hun kom hjem etter endt opptak. Etter «Biggest loser» var over var hun redd for å havne tilbake til gamle synder.

- Jeg fikk helt panikk og ble rådvill, enda jeg visste hvordan jeg skulle fortsette den gode og nye livsstilen vi hadde lært. Forskjellen er at vi under opptak kun har oss selv og vår egen vektnedgang å fokusere på, ikke henting i barnehage, handling og ubetalte regninger, sier Bjølgerud til Dagbladet.

Hverdagen som alenemor til tre små barn er hektisk, ved siden av jobben som ungdomsveileder på Sande videregående skole. Etter tre tette graviditeter smøg kiloene seg på og treningen ble ikke prioritert. Nå har May Jorun fullt fokus på at det ikke skal skje igjen.

Resten av året er booket med halvmarathon, stafetter, løpetrening, Sykkelrittet Granfondo Don Pedro, Montebellorittet, og Birken, og i juni arrangerer hun treningsleir til Marbella med deltaker Erik Berg fra «Biggest loser», og coach Adrian Paul.

Hun ønsker at så mange som mulig blir med på turen.

- Jeg gjør det for å inspirere andre og ikke minst for meg selv. Jeg er nødt til å ha et planlagt program som gjør at jeg ikke faller tilbake til det gamle livet uten fokus på riktig mat og sunne treningsvaner, sier May Jorun Bjølgerud.

Wednesday, May 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments