Fikk ikke forlate flyplassen: 30 timer langt mareritt for Norwegian-passasjerer

Et Norwegian-fly fra København, med kurs for Dubai, ble tvunget til å skifte kurs og lande i Oman.

Passasjerene ventet i flykabinen og i terminalen i nesten et døgn, og fikk ikke lov til å forlate flyplassen. 

- Sikkerhetskontrollen tillater ikke at de forlater flyplasssen på grunn av Omans strenge visumregler, forteller Charlotte Holmbergh Jacobsson, informasjonsjef i Norwegian til Dagbladet.

Hun opplyser ved midnatt norsk tid at flyet har tatt av.

Dårlig vær

Det var i går kveld at danskene reiste fra København, med kurs mot Dubai. Men de kom aldri fram. Kraftig tåke over ferieparadiset gjorde at flyet ikke kunne lande som planlagt. I stedet fløy flyet danskene til Omans hovedstad, Muskat. 

- Det var veldig dårlig vær i Dubai og til og med i Qatar, og vi var tvunget til å ta den flyplassen vi ble omdirigert til å lande på, forteller Jacobsson. 

Nye problemer

Etter en stund fikk flyet tillatelse til å fly fra Oman mot De forente arabiske emiratene. Men nok en gang oppstod det problemer. Personalet hadde ikke fått overholdt hviletidsbestemmelsene. Dermed måtte passasjerene forlate flyet og gå inn i terminalen i Oman.

- Norwegian har ikke personale på flyplassen i Muskat, så vi er overlatt til oss selv. De ber oss ta kontakt med en såkalt agent, men problemet er at de befinner seg i Dubai, sier en av flypassasjerene til Ekstra Bladet

Kan ikke love erstatning

Charlotte Holmbergh Jacobsson, informasjonsjef i Norwegian, sier til den danske avisa at flyselskapet ikke kan garantere at passasjerene får erstatning for tapte feriedager. 

- Vi gjør vårt beste for å hjelpe dem, og har forsøkt å innlosjere dem på hotell. Vi har også forsøkt å få dem inn på et annet fly, men det har dessverre ikke latt seg gjøre, sier Jacobsson. 

Hun er ikke sikker på om passasjerene har krav på erstatning utover mat og drikke.

- Forsinkelsen skyldes dårlig vær. Da er det ikke normalt å gi erstatning, sier Jacobsson til Ekstra Bladet. 

Monday, January 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments