Far (47) og sønn (17) funnet døde: De pårørende er i sjokk

(Dagbladet): En far (47) og hans sønn (17) ble i går funnet døde på en gård i Levanger i Nord-Trøndelag.

Politiets hovedteori er at den ene mannen har drept den andre, for å deretter begå selvmord. I dag jobber de med å finne ut hvorfor dette kan ha skjedd.

- Motivet er noe som er uklart for oss ennå. Vi jobber fortsatt bredt,  og hovedteorien er at det er snakk om en familietragedie. Vi håper å finne et motiv og finnet ut hvorfor dette skjedde, sier politiadvokat Tove Røddesnes til Dagbladet.  

Vil gjennomgå PC-er

For å finne ut mer om forholdet mellom far og sønn, har de i dag avhørt flere vitner. Politiet ønsker imidlertid ikke å gå ut med om det var far eller sønn som døde først.

- I dag har arbeidet vårt stort sett bestått av vitneavhør av familiemedlemmer og naboer og andre som kjente de avdøde. Det blir også gjennomgang av PC-er og telefoner, ting som skal være beslaglagt og alt av sosiale medier, sier Røddesnes til Dagbladet.

Politiet har tidligere opplyst at både far og sønn bodde på adressen, men ønsker ikke å kommentere om det var andre med bosted der.

- Hovedfokuset vårt i dag er å ivareta de pårørende, som selvsagt er i sjokk. Når ting har roet seg litt i morgen, så vil vi komme med mer informasjon, sier Røddesnes til Dagbladet.

Kriseteamet i Levanger kommune er til stede for å ivareta de pårørende.

Kjenner ikke dødstidspunktet

En av de avdøde ble funnet av en nabo. Familiemedlemmer hadde ikke fått kontakt med beboerne på gården og hadde bedt naboer gå bort og undersøke. Naboen som gikk bort, fant en død mann på gården.

Da politiet kom til stedet, viste det seg å være to døde menn. Det var ingen andre til stede på gården, da politiet kom dit.

- Det er ingen øyenvitner til hendelser. Ingen andre var på stedet da politiet kom, sier Røddesnes. 

Politiet mener de to kan ha ligget døde en stund, og har ikke fastslått når dødsfallene skal ha funnet sted. De to avdøde skal etter planen obduseres på fredag.

– Dødstidspunktet er ikke fastslått og blir nok ikke det før vi har en obduksjonsrapport. Vi vet ikke hvor lenge de har ligget, men vi tror ikke det skjedde umiddelbart før de blir funnet, sier Røddesnes til Dagbladet.

- Kan ikke utelukke noe

Far og sønn var begge norske statsborgere og er ikke kjenninger av politiet. Politiet sa på en pressekonferanse i går at de ikke kunne utelukke at noen andre var involvert.

– Vi kan ikke utelukke noe på nåværende tidspunkt. Etterforskningen har styrket hovedteorien om at det er en familietragedie, sa lensmann Anne B. Ulvin.

Politiet vil ikke kommentere om de har gjort funn av et drapsvåpen på gården eller hva far og sønn døde av. Naboen fant den ene mannen og politiet den andre, men politiet vil heller ikke kommentere hvor på gården de to blir funnet.

- Det kommer mer informasjon på pressekonferansen i morgen, sier Røddesnes til Dagbladet.

Vi følger pressekonferansen på Dagbladet.no.

Thursday, January 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments