Fant levningene av stefaren i et bål: Mener tiltalte er tilregnelig

(Dagbladet): Rettssaken mot Kim Andreas Kristiansen (23), som er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen, er forhåndsberammet til å starte 13. april i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Geir Lippestad, en av Kristiansens to forsvarere, sa da Kristiansen ble varetektsfengslet første gang at tilregnelighetsspørsmålet i saken var viktig å få avklart.

Konklusjonen fra de to sakkyndige som har undersøkt Kristiansen, er nå klar, og medforsvarer Odd Ivar Grøn opplyser at sakkyndigrapporten konkluderer med at klienten er tilregnelig. Grøn ønsker ikke å kommentere innholdet i rapporten utover det.

Det er psykiater Terje Tørrisen og hans kollega Helge Haugerud som har undersøkt 23-åringen.

Ikke tatt stilling til skyld

Grøn sier Kristiansen fortsatt ikke har tatt stilling til om han erkjenner straffskyld. Tidligere har Lippestad sagt til Dagbladat at Kristiansen har svart ja på spørsmål om de faktiske forholdene rundt drapet, og at han tror han har forvoldt stefarens død.

- Det må vurderes om det kan ha vært nødverge, om det var en provokasjon, om det var selvforsvar, eller om det er noe annet, sa Lippestad. 

Ifølge Lillehammer Byavis har Sør-Gudbrandsdal tingrett i forbindelse med to fengslingsmøter slått fast at drapet ikke skjedde i nødverge. Samme avis har skrevet at politiet mener det er noe infløkt hva som anføres som motiv for drapet. Lippestad har kalt det en trist og alvorlig sak med flere skjebner.

Likrester funnet i bål

Den drepte Bjarte Hansen, opprinnelig fra Bergen, bodde noen år sammen med 23-åringens og hans mor fra Kristansen var i 10-års-alderen.

Tuesday, February 17th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments