Fant harddisker dumpet i containeren til Tommy Sharif


(Dagbladet): De seinere åra har Tommy Sharifs dekkgeskjeft gått dårligere og dårligere, og han begjærte selv alle de ni selskapene sine konkurs tidligere i år.  

Samtidig er det avdekket at Sharif har overført millionbeløp fra selskapene til seg selv, uten å melde fra til skattemyndighetene. Saken toppet seg i forrige måned da dekkmillionæren ble pågrepet av politiet, og siktet for grov bounndragelse.

Det skal blant annet ha blitt funnet kontanter i hundretusenkronersklassen under ransaking av boligen og forretningslokalene til Sharif og lillebroren.

Funnet harddisker

I tillegg mangler en server og flere harddisker med regnskapsdata. Disse skal fortsatt være sporløst forsvunnet, og politiet har heller ingen anelse om hvor dette har blitt av.

- Vi holder på å gå gjennom beslaget, men vi har fortsatt ikke fått tak i serveren, sier lederen for økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune til Dagbladet.

Men nå kan harddiskene være funnet, opplyser bobestyrer Christian Lundin til Dagbladet.

- Jeg har selv valgt å etterforsken saken, og fant harddisker i en av cotainerne til Sharif. Det er usikkert om dette er de bortkomne harddiskene, men de har blitt sendt til en dataekspert for utredning, forteller Lundin.

Det er derfor foreløpig uverifisert om de tre harddiskene som er funnet tilhører Sharif.

Jaktet på server

Bobestyreren har jaktet på serveren siden februar da han fikk informasjon om et hittil ukjent datarom på baksiden av foretiningslokalet.

- Først opplyste Sharifs regnskapsfører at regnskapene til Sharif var på serveren i Sharifs lokalet på Berger, men at han ikke fikk tilgang. Da jeg nevnte datarommet, erkjente han at det var et rom med server, kamerautstyr og harddisker han ikke hadde vist oss tidligere. Da vi endelig kom oss inn der så vi at alt var fjernet. Vi så allerede på befaring i slutten av mai at alle pc-er var borte.

Lundin sier at Sharif etter en ny ettspørring så informerte om at serveren var plassert i et annet foretningslokale på Hadeland.

Neste gang Lundin spurte om serveren oppga Sharif at han ikke lenger visste hvor hardiskene var blitt av.

- Han opplyste at det var mange som hadde tilgang til serveren, men jeg mener det er sannsynlig at det er Sharif eller noen han har engasjert som har fjernet serveren og harddiskene.
 

Kan få seks års fengsel

Sharif er siktet etter straffelovens paragraf 283, som har en strafferamme på seks års fengsel.

Sharif erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen, 

- Jeg tror han er opptatt av å fortsette det samarbeidet, har Sharifs forsvarer, John Christian Elden, tidligere fortalt.

Tommy Sharif har ikke besvart på Dagbladets henvendelser.

Wednesday, July 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments