Familien til de siktede i Lisa-saken er knust og oppløst i tårer: Jeg klarer ikke å spise


(Dagbladet): – De har bestandig vært skikkelige. Det var ikke engang bråk da de gikk på skolen. Vi har befunnet oss i sjokk helt siden vi skjønte at de var arrestert. Jeg klarer ikke å spise.

Det sier kona til den ene av de to litauiske brødrene som nå er arrestert og siktet for drap til den svenske avisa Expressen. Intervjuet med familien er preget av tårer og sorg.

Hele familien uttrykker sjokk og vantro over at det svenske politiet har blinket ut de to som gjerningsmennene, og mistenker at de er arrestert «bare fordi de er litauiske».

Bedyrer uskyld

Moren til de to brødrene forteller hvordan de to oppførte seg som normalt hele forrige uke, og bedyret at hun ville merket det på dem dersom de hadde noe som helst med forsvinningen til 17 år gamle Lisa Holm å gjøre.

- Om de hadde gjort noe så ville de vel ha stukket av, men de ble. Jeg er helt sikker på at de er uskyldige. Jeg snakket med dem hele forrige uke. Alt var som normalt. Dersom noe skulle ha skjedd ville jeg har skjønt det.

Det har blant annet vært snakk om «rullebladet» til den ene av brødrene, og hvordan han er en kjenning av det litauiske politiet. Ifølge familien dreier det seg om en TV som ble borte fra en budbil han hadde ansvaret for. Det endte med at han måtte betale noen bøter.

- Jeg antar at det er det politiet sikter til, sier brødrenes pappa som nylig ble rammet av et hjerteinfarkt. Nå frykter de at det skal skje igjen.

Klær

En kilde i det svenske politiet sier det avgjørende funnet i søket etter den drepte 17 år gamle Lisa Holm var ett eller flere klesplagg.

Funnet ble gjort av folk fra gruppen Missing People, som har fått klar beskjed fra politiet om å ikke snakke om hva de fant, skriver Aftonbladet.

- Man kunne se at funnet var koblet til jenta, sier Kenneth Söderlund i organisasjonen, men sier han ikke kan si om det faktisk var snakk om klær. Heller ikke politiet har så langt villet si hva som ble funnet fredag kveld, men nå har altså en ikke navngitt kilde i politiet røpet denne detaljen overfor avisen.

Mens Missing Peoples folk ventet på politiet, ble de oppmerksomme på tre personer som oppførte seg merkelig. Det fikk politiet til å reagere raskt, og de satte kursen rett for de tre personene, i stedet for å komme til funnstedet. Det førte til at de tre som nå er siktet i saken, to menn og en kvinne, ble tatt inn til avhør. Det skriver NTB.

Politiet fikk kontroll på dem i et hus rundt 300 meter fra kafeen der Holm og jobbet og der hun sist ble sett i live (krever innlogging). Jenta ble funnet død noen timer senere, og de to mennene ble siktet for drap. Kvinnen er siktet for å ha skult en forbrytelse.

Monday, June 15th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments