Erna får frist til fredag klokka 13. Ellers står hele det borgerlige samarbeidet i fare


(Dagbladet): Fredag klokka ett åpner Venstres landsmøte i Tromsø. Hvis ikke Erna Solberg innen den tid har klart å få Fremskrittspartiet med på en løsning på asylbarnsaken som Venstre og Krf kan svelge, kommer det til å koke over for Venstres tillitsvalgte på landsmøtet. Hele det borgerlige samarbeidet er da i fare. Det bekrefter flere Venstre-tillitsvalgte Dagbladet har snakket med.

- Vi skal ikke være alt for glad i makt, sier Roger Granum, som er fylkesleder i Oppland.

Ultimatum

Han viser til at partiet lenge har ment at samarbeidsavtalen ble brutt da justisminister Anders Anundsen ikke klarte å formidle til utlendingsmyndighetene at utsendelse av lengeværende asylbarn ikke lenger skulle prioriteres.

- Det er en ting at han gjør en feil, men hvis han ikke prøver å rette opp feilene sine kan vi ikke ha tillit til ham lenger, sier Granum.

Han understreker at han tror på en løsning i løpet av denne uka, men dersom det ikke er blitt enighet tror han det står på mangel på vilje fra regjeringen.

- Da må vi gi beskjed til regjeringen om at samarbeidsavtalen ikke gjelder lenger, sier han.

- Hvis saken ikke er løst må landsmøtet kreve at regjeringen går, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag, Trond Åm.

De to får i stor grad støtte fra fylkeslederen i Agder, Torunn Sandvand.

- Det er ikke tvil om at dette kommer til å bli en stor sak om den ikke er blitt løst fredag. Hvis det ikke vises vilje så er det jo tvil om de er interessert i å fortsette samarbeidet, sier hun.

28 barn ble sendt ut i løpet av høsten og Venstres krav er at deres saker vurderes på nytt, og at de som ikke kvalifiserer til utsendelse etter de nye instruksene blir hentet hjem igjen.

- Jeg kan ikke begripe at det ikke skal være mulig å ordne opp i dette. Er det vilje så klarer de det, sier hun.

Respekt

André Skjelstad sitter i Stortingets kommunalkomité, som håndterer innvandringspolitikken. Han er helt enig i at saken vil prege landsmøtet – dersom den ikke er løst.

- For å være tydelig. De løse dette før det går så langt som til fredag.

Han sier at alt nå er opp til Erna Solberg og regjeringen.

- De fleste av oss skjønner det. Ballen ligger i der. Vi kan ikke være en «punchingball». I et samarbeid er det gi og ta, og her skulle regjeringen gitt for lengst, sier han.

Han omtaler saken som en prøvelse på Erna Solbergs evne til å vise lederskap.

- I et samarbeid handler det om respekt for de andre partene. Er ikke respekten tilstede lenger må alle gjøre opp status, sier han.

Monday, April 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments