Er mistenkt for enda et drap. Politiet evakuerte da de fant dynamitt i «hemmelig» leilighet

PARIS (Dagbladet): Gatene i Paris er i dag stille, sammenliknet med gårsdagens historiske demonstrasjon hvor 3,7 millioner mennesker tok til gatene for å protestere mot de dødelige terrorangrepene i Paris.

Terroristene slo til mot satiremagasinet Charlie Hebdo, politiet og en jødisk koscherbutikk – før de alle ble drept. I ettertid har fransk politi avdekket et våpenlager med terrorutstyr i den franske hovedstaden.

Fant utstyr

Coulibaly skal være mannen bak drapet på en politikvinne i Paris onsdag og han ble fredag drept da politiet aksjonerte mot koscherbutikken hvor han hadde tatt flere gisler.

Fransk politi har nå avslørt en hemmelig leilighet i Paris, hvor angriper Coulibaly hadde oppbevart utstyr til angrepene. Ifølge franske aviser slo politiet til mot leiligheten i det sørlige Paris natt til søndag.

Der fant de dynamitt, detonatorer, tåregass, mobiltelefoner, ID-papirer med Coulibalys navn på, kontanter, islamistflagg, fire Tokarev-pistoler, kikkerter og ammunisjon. Le Parisien skriver at politiet evakuerte bygningen, da de fant dynamitten.

Flere angrep

Fransk politi mistenker Coulibaly for å ha utført ytterligere ett angrep i Paris. En jogger ble onsdag kveld angrepet og skutt mot i nabolaget hvor Coulibaly bodde med kjæresten Hayat Boumeddiene – som nå er Frankrikes mest ettersøkte kvinne. Dagbladet sporet i helga opp leiligheten i Fontenay-aux-roses, som politiet stormet i jakt på Boumeddiene.

- De var helt normale og snille folk. De kom og gikk og sa hei og ha det, det var alt. Jeg er veldig overrasket og sjokkert, sier en nabo av paret til Dagbladet.

Men Coulibaly hadde altså leid en ekstra leilighet fra 4. januar – hvor han oppbevarte våpen og ammunisjon. 

Ble venner i fengsel

Franskmannen med aner fra Mali ble radikalisert da han satt fengslet i Fleury-Mérogis – Europas største fengsel. Det var også der Coulibaly møtte den yngste av Koachi-brødrene.

Da Dagbladet dro til fengselet fredag kveld, var sikkerheten svært høy og situasjonen anspent. Politi på stedet opplyste til Dagbladet at det er en svært spesiell sikkerhetssituasjon i Frankrike akkurat nå. Og det gjelder også Fleury-Mérogis – stedet hvor alt kan ha startet.

- Cherif Koachi. Det er en venn som jeg møtte i fengsel, sa Coulibaly i et politi-avhør i 2010.

Vennene fra fengselet skal ha kalt ham «Dolly fra Grigny». Coulibaly vokste opp i den franske forstaden La Grand Borne i Grigny, som ligger like ved fengselet hvor han møtte den yngste terrorbroren. Grande Borne har vært senter for flere opprør i Paris og er kjent for høy kriminalitet.

Fransk politi advarte fredag kveld Dagbladet mot å reise inn i forstaden på kveldstid.

- Er du fra politiet? Hva gjør dere her? Vi snakker ikke med politiet og journalister her, sier en beboer i Grande Borne til Dagbladet lørdag morgen.

Coulibaly hadde ni søsken og fikk tidlig et rulleblad, blant annet for narkotikakriminalitet. Fransk politi jakter fortsatt på Coulibalys kjæreste og samboer – som antas å nå være i Syria.

Jakten på Boumeddiene (26)

Boumeddiene har vært på alle landets forsider, men så langt er det få eller ingen spor etter den ettersøkte kvinnen.

Det mistenkes at radikaliserte Boumeddiene kan ha reist til det borgerkrigsherjede Syria, hvor jihadistgrupper som IS og al-Qaidas al-Nusra kjemper mot Assad-regimet og hverandre.

En fransk politikilde sa i helga til Dagbladet at Hayat Boumeddiene (26) reiste ut av Frankrike til Tyrkia 2. januar – altså før kjæresten Amedy Coulibaly skal ha skutt en politikvinne onsdag og tatt gisler i en koscherbutikk i Paris fredag. 

Ifølge politikilden dro Boumeddiene videre til Syria på torsdag.

Fransk politi sier til Dagbladet at Boumeddiene ble fanget opp av flere overvåkningskamera, og at de har hatt et tett samarbeid med tyrkiske myndigheter.

Les Dagbladets saker fra Paris:

• Ble sendt hjem fra dette sykehuset: - Mannen som skal ha radikalisert terrorbrødrene var på jobb på akuttmottaket da skadde gisler kom inn

Kjente ett av de drepte gislene: – Det er forferdelig at de ble drept fordi de var jøder. Det kunne vært oss

Her bodde Frankrikes mest ettersøkte kvinne med terrorkjæresten

I denne moskeen ble Koachi-brødrene radikalisert

Monday, January 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments