Enkle grep løser problemet som kan bli dyrt

Dinside Dette er årstiden da hjulhusene fylles med snø og slaps og fryser til svære issvuller på bilen din. Det er stygt, kan bråke fælt og kan rive med seg skvettlappen om du er uheldig.

I tillegg blir det med inn i garasjen, smelter, og lager masse fukt.

Vi har et enkelt tips for å unngå at det skjer.

Gode råd: Slik får bilen det bedre i vinterkulda

Store ødeleggelser

Du har antagelig sett innerskjermer av sort plast liggende langs veiene om vinteren. At disse faller av bilen kan blant annet skyldes at snø og issvuler på bilen river dem av når hjulene begynner å vandre i høyderetning i hjulhusene.

Det er ikke plass til både hjulet og issvulene oppi der, og noe må gi etter. Innerskjermen blir utsatt for utrolige påkjenninger, ved at alt du setter hjulene på blir slynget opp med voldsom fart.

Men det finnes løsninger. Vi har tidligere fortalt deg hvordan du vasker bil i kulda. Nå er det rommet innenfor hjulene på bilen vi skal ta for oss.

Du vet sikkert hvor viktig det er å vaske grundig i dette området hver gang du vasker om vinteren. Et smart tips er deretter å bruke et silikon-basert middel, som du setter innerskjermen og skvettlappene godt inn med. Silikonen gjør at ikke at skitt, salt og slaps fester seg så lett.

På denne måten er problemet løst på en enkel og pengebesparende måte.

Dette må du ikke gjøre: Skaper store problemer om vinteren

Silikon et must

Det finnes en rekke slike vaskemidler på markedet, og du kan strengt tatt bruke hva du vil så lenge det inneholder silikon. I videoen under har vi brukt et produkt fra Autoglym, men det finnes lignende midler fra for eksempel Turtle Wax eller Meguiar’s, og andre kjente merker.

Spray litt av det silikonbaserte produktet på hver gang du vasker bilen.

Her kan du lese mer generelt om hvordan du unngår vintertrøbbel med bilen.

Slik gjør du:

1. Spyl hjulbuen helt fri for snø og slaps.
2. Sett inn innerskjermen med avfetting (for å fjerne alle salt- og asfaltrester).
3. La dette virke i ett til to minutter og spyl rent.
4. Spray en polerduk, fille eller liknende gjennomvåt av produktet du har valgt, og sett inn innerskjermen og nederste karm på bilen

Det skader heller ikke å ta nedre del av kanalen i samme slengen.

Slik blir du kvitt dugget for godt

Resultatet blir best dersom bilen får tørke en stund etter behandlingen. Sett gjerne bilen i garasjen over natten, eller finn deg et kjøpesenter med oppvarmet garasje.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

Saturday, January 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments