- En veldig grotesk framstilling av kvinner som horer


BIRKEBEINEREN SKISTADION (Dagbladet): – Tix-låtene er altfor drøye. Vi kan ikke godta sanger om voldtekt og horer, at man skal skjenke jenter og ta dem med hjem fordi de er russ, sier Christian Franzén til Dagbladet.

Sammen med kameratene Iver Armand Tandsether og Patrick Vinger er Christian på det store landstreffet for russ på Birkebeineren Skistadion på Lillehammer. Overalt dundrer høy musikk fra de mange russebussene som står oppstilt, og festen er i ferd med å ta seg opp.

Redd for påvirkning

Kameratgjengen fra musikklinja på Gjøvik videregående skole er klare på hva de synes om tekstinnholdet i Tix & The Pøssy Projects mye omtalte russelåter, med tekster med sterkt seksuelt innhold. Mange har slaktet tekstene for å ha et kvinnefornedrende syn, og for å bagatellisere voldtekt.

- Låtene er satiriske, men jeg er redd jenter blir påvirket av mentaliteten og tror at det er sånn det skal være i virkeligheten, sier Iver.

Han gir samtidig musikken det glatte lag.

- Det høres ut som en fireåring har skrevet det på en halvtime. Selv ville jeg aldri tatt penger for å lage noe slikt, sier 18-åringen.

- Har tatt litt mye av

Gunhild Heggeløken Kvislen og Inga Sofie Refsdal fra Vinstra vidregående skole er enige i at tekstene i Tix-låtene er drøye, men tillegger dem ikke for stor vekt.

- Vi tenker ikke på teksten. Vi skjønner reaksjonene, og det er ikke bra når tiåringer går rundt og synger på dem – men vi synes det har tatt litt mye av, sier russejentene.

- Er dere ikke redde for at russ kan bli påvirket av kjønnssynet i sangene?

- Nei, vi tror ikke låtene påvirker noen, verken når det gjelder kjønnssyn eller voldtekt, sier de.

- Grotesk framstilling

Dorthea Olsson, Siv Elise Lotterud og Celine Vintervoll fra Jessheim videregående skole synes på sin side at tekstene er frastøtende.

- Låtene er skikkelig fengende, men tekstene er en veldig grotesk framstilling av kvinner som horer. Ingen ønsker å bli gruppevoldtatt, sier Dorthea.

Hun mener russ som ikke har debutert seksuelt ennå, føler press til å ha sex.

Gitte Gotteberg, presseansvarlig for landstreffet, forteller at de har solgt 9000 billetter til arrangementet.

- Busser kommer helt fra Møre og Romsdal, sier hun.

Deler ut alarmer

Det er åttende gang Gotteberg er med på å arrangere russetreff. Hun forsikrer at sikkerheten er godt ivaretatt.

- Vi har vektere og politi samt mange frivillige. Samtidig deler vi ut gratis sikkerhetsalarmer, sier hun.

- Hvordan skal jenter på området beskytte seg mot seksuelle overgrep?

- Vi sier at de må bruke sunn fornuft – ikke gå alene eller ut i skogen. Hvem ville for eksempel gått alene ut i skogen ved Sognsvann i Oslo midt på natta?

Russetreffet varer fra fredag til søndag. I dag er det ventet enda flere busser til skistadionet på Lillehammer.

Saturday, May 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments