Egor frykter at karrieren er over

LILLESTRØM (Dagbladet):
- Det er nok mer alvorlig enn jeg trodde.

Egor Filipenko (26) merket at skuldra ikke hadde like mye kraft som vanlig allerede i starten av fjorårets «Skal vi danse»-sesong, men han tenkte at det kom til å gå over av seg selv. Utover i sesongen løftet han dansepartneren sin Agnethe Johnsen både høyt og lavt, selv om skuldra dunket av smerte.

- Det ble bare verre og verre. Etter finalen sa det bare stopp, sier han.

Frykter ett år borte

Den kjente TV-danseren sitter ved siden av kona Benedicthe Bjerke (26) i huset de kjøpte for ca ett år siden i Lillestrøm, omgitt av duftlys og gråtoner. Når Filipenko ikke danser, jobber han som bilselger. Den jobben er han glad for at han har nå.

- Da legene tok ultralyd og MR, så de at jeg har en rift i skulderen. De mente jeg måtte opereres med en gang. Hvis jeg må det, kan jeg ikke trene på et halvt år. Og så tar det fem – seks måneder å trene skuldra opp igjen. Det vil si at jeg minimum blir ett år borte fra dansen, sier han. 

Filipenko prøver nå å unngå operasjon ved å trene musklene rundt skaden, og å ikke utsette den for belastning. TV 2 er i gang med å forberede en ny sesong av «Skal vi danse», men det er foreløpig ikke endelig bestemt om det blir en ny sesong eller ikke. Om Filipenko da eventuelt blir å se på danseparketten er uklart.

- I verste fall må jeg finne på noe annet. Det er trist å tenke på. Nå må jeg bare trene og prøve å få det til å fungere, slik at jeg slipper operasjon, sier han.

Blir snart foreldre

For Benedicthe Bjerke hadde det vært helt greit om Filipenko hadde fått en annen TV-jobb. Da deres første sønn Theo (3) bare var knappe tre måneder gammel var pappa nesten ikke å se. I «Skal vi danse»-sesongene jobber Filipenko hele dagen.

Nå håper paret på at Filipenko ikke skal jobbe like mye. I august venter paret barn nummer to.

- Det var planlagt. Det gikk jævlig fort, sier Filipenko.

- Vi er veldig fruktbare, sier Bjerke og ler. Før den ene har fullført en setning kommer den andre inn med neste.

- Hvordan er dere som foreldre?

- Vi ble foreldre ganske tidlig, og ingen av oss var nok helt klar over hva det innebar. Man får litt andre ting å tenke på, og vi måtte plutselig flytte fra Bogstadveien mitt i Oslo til Lillestrøm for å få mer plass, men det har gått veldig fint, sier han.

Filipenko vokste opp i Hviterussland. Faren var offiser, og familien flytta mye. Da Filipenko var fire år gammel skilte foreldrene seg. Siden da har han hatt svært lite kontakt med faren.

- Jeg elsker å være pappa. Det var bestefaren min som tok farsrollen for broren min og meg, og han var alltid ekstremt snill, så jeg tror jeg er ganske snill. Jeg sier ja til alt, sier han.

- Mens jeg sier nei. Men Egor er en helt sykt bra far. Han sier alltid ja, og gir mye av seg selv, legger Bjerke til.

TV-karriere

Mens Dagbladet er på besøk i Lillestrøm er Theo hos besteforeldrene som bor rett borte i gata. Paret innrømmer at de får mye hjelp av Bjerkes foreldre for å rekke det de har lyst til å gjøre.

- Vi prøver å hive oss på det vi får muligheten til å være med på, for det kommer gjerne ikke tilbake. Vi får tid til det vi vil, sier Bjerke.

De trives i rampelyset, begge to. Mens Bjerke gjerne vil nå ut til flere med smykkemerket sitt byBenedicthe, håper Filipenko på flere TV-oppdrag i framtida.

Ambisjonene skranter det i alle fall ikke på.

- Jeg har sagt lenge at jeg vil være programleder i «Skal vi danse». Jeg trives på TV, jeg trives med å danse, og jeg trives med å gjøre begge deler, sier han.

- Har du en drømmepartner i «Skal vi danse»?

- Jeg har alltid sagt at jeg gjerne skulle ha dansa med Gunhild Stordalen eller Celina Midelfart. Jeg vil ha de finansdamene. Se for deg meg i finansmiljøet, da, sier han og løfter på skjorta.

Monday, March 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments