Duoen bak «En godt stekt pizza»: snakker med fansen på nett åtte timer hver dag


(Dagbladet): Staysman & Lazz framstår gjerne som lettsindige og rølpete med høy harryfaktor, men det er faktisk en hardtarbeidende duo vi snakker om.

De fikk mye oppmerksomhet i forkant av den norske finalen i Melodi Grand Prix.

Hardt arbeid

Låta «En godt stekt pizza» fikk norske anmeldere – inkludert undertegnede – til å kaste terningkast 1, og nabolandets anmeldere har også sagt tydelig i fra hva de mener om de norske finalistene.

Likevel var pizzalåta den mest streamede før MGP-finalen, og mer etablerte artister har sett i beundring på hvordan Staysman & Lazz har knekt sosiale medier-koden og lært seg å pleie fanbasen på nett.

Fakta er at Staysman & Lazz’ suverene posisjon på Facebook skyldes en enorm innsats – ikke i øvingslokalet, men foran datamaskinen.

- Jeg sitter foran pc-en åtte timer hver dag og kommuniserer med fansen, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

- Bedre enn å snekre

Og han klager ikke. Faktisk foretrekker han heller det enn å ha en annen streit ni til fire-jobb. For Staysman, også kjent som «Paradise»-Stian, går ikke tilbake til jobben som snekker.

- Jeg jobber mye heller åtte timer foran pc-en og kommuniserer med publikum enn å snekre på et bygg.

Han forteller at det er faren som har lært han verdien av hardt arbeid. Stians far er snekker, men her falt eplet et stykke fra stammen.

Har knekt koden

- Pappa lærte meg å jobbe hardt. Skal man komme noen vei, må du jobbe hardt åtte timer hver dag, sa han. Men da sitter jeg heller i bar overkropp og i boxeren foran pc-en enn å være snekker, sier Staysman, som legger til at han ikke har noe imot snekkere eller andre håndverkere.

Det er blitt sagt at mye av suksessen til Staysman & Lazz skyldes måten de håndterer de sosiale mediene på.

Duoen har hele 15472 følgere på sine nettsider.

- Ja, vi her vel kanskje knekt koden. Jeg tror mange artister har noe å lære av hvordan vi arbeider mot fansen. De siste tre åra, etter et jeg ble kjent gjennom «Paradise Hotel», har vi kunnet leve av musikken, sier han.

- Jeg trives med å være på sosiale medier. Det gir meg mye. Det er over hodet ikke kjedelig, sier han.

Til Hemsedal

Det begynte som et eksperiment i 2008. Han ville se hvor langt han greide å ta sitt begrensede talent, som han selv uttrykker det.

I påska blir det litt begrenset tid til pc-jobbing og kommunikasjon med fansen. Duoen har spillejobb på Hemsedal, noe gutta gleder seg til.

- Ja, det er alltid jobbing i påska, og i Hemsedal er en bra plass å være, sier Staysman.

Til orientering: Undertegnede journalist var blant som anmeldte – og slaktet – Staysman & Lazz’ MGP-låt «En godt stekt pizza».

Thursday, April 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments