- Du er tatt på fersken. Hilsen politiet


BERLIN (Dagbladet): Noen hundre demonstranter måtte torsdag nærmest løpe spissrotgang gjennom den innvandrerfiendtlige småbyen Freital utenfor Dresden i det østlige Tyskland. Et asylsenter i byen har de siste ukene fått deler av lokalbefolkningen på 40 000 til gå helt fra konseptene. De møter jevnlig fram foran senteret og brøler taktfast at beboerne skal reise hjem dit de kom fra.

Over hele landsdelen har det de siste månedene vært et stort antall brannstiftelser mot bygninger som skulle tas i bruk til bosted for flyktninger.

Spissrotgang

Avisa Taz melder at det utenfor annenhvert hus i Freital satt øldrikkende folk som ropte ukvemsord til de forbipasserende demonstrantene. En 57 år gammel førtidspensjonist hadde ikke lagt merke til at en kampkledd politimann som tok oppstilling bak kneipebordet han sammen med sin sønn brukte som tribune. 

Med et bredt smil over ansiktet strakte den tidligere gruvearbeideren hånda rett fram – og det er ingen tvil om hva mannen holder på med.

Så ikke politiet

To sekunder seinere blir armen trykt ned mot bordet av den bestemte betjenten – som akkurat og på nært hold var blitt øyenvitne til en Hitler-hilsen.

Politimannen informerte den nå åpenlyst skrekkslagne 57-åringen om at han er siktet for overtredelse av forbudet mot å «benytte kjennetegnene til forfatningsfiendtlige organisasjoner». Og dermed var fliret tørket godt og grundig av hans fjes, rapporterer avisa Bild – med en aldri så liten undertone av skadefryd.

Dyr hilsen

Under normale omstendigheter ville armbevegelsen ha utløst ei saftig bot.  Men siden hilsenen de siste månedene har dukket opp stadig oftere blant folk som lager kvalm ved asylsentre, er det nærliggende å tro at 57-åringen – til skrekk og advarsel – blir trukket gjennom hele rettsapparatet, og at myndighetene legger ned krav om ubetinget fengsel.
 
I går ga justisminister Heiko Maas ordre om intensivering i etterforskningene av de mange brannanslagene mot asylsentre, og understreket samtidig at gjerningsmennene må regne med å bli tiltalt og straffet for terrorisme og drapsforsøk.

Monday, August 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments