- Du er en skam for familien din og det skotske folk. Du dreper familien din hver dag med det du gjør

(Dagbladet): Fredag etterlyste britisk antiterrorpoliti tre britiske tenåringsjenter, som de frykter har dratt til Syria.

I dag har familien til en av dem gått ut i britiske medier med en følelsesladet appell, i et forsøk på å få datteren til å komme hjem igjen, melder Sky News.

Holdt fram bamse Chelsea-drakt

Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) og Amira Abase (15) går på samme skole øst i London, men dukket ikke opp på skolen tirsdag denne uka. De hadde i stedet dratt til flyplassen Gatwick, og tatt flyet til Istanbul. Politiet og familiene deres frykter at de er på vei til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS.

- Kom hjem. Vi savner deg. Vi klarer ikke å slutte å gråte. Tenk deg om. Ikke dra til Syria, sier Hussen Abase (47), Amira Abases far, i appellen.

Han sier han ikke skjønner hvorfor datteren har dratt. Han stilte opp sammen med jentas mor og to brødre. De hadde blant annet med seg en bamse med Chelsea-drakt i videoen.

Kritiserer politiet

Samtidig som familiene trygler døtrene om å komme hjem, kommer det kritikk mot britisk antiterrorpoliti, skriver The Guardian.

Den ene av jentene, Shamima Begum, skal ha hatt kontakt med skotske Aqsa Mahmood (20) på sosiale medier. Mahmood dro fra Skottland til Syria i fjor, og skal være sentral i den beryktede al-Khanssaa-brigaden. 15-åringen skal ha kontaktet Mahmood og bedt henne følge henne, slik at hun kunne sende en privat melding.

Britisk antiterrorpoliti skal følge godt med på den skotske 20-åringens aktivitet på nettet. Advokaten Aamer Anwar, som representerer familien hennes, sier at de reagerer på at kontakten med 15-åringen ikke ble plukket opp, melder BBC.

Han sier de også reagerer på at de tre unge jentene kunne fly alene til Tyrkia uten at noen stilte spørsmål. Mahmood får også en bredside fra sin egen familie:

- Du er en skam for familien din og det skotske folk. Du dreper familien din hver dag med det du gjør, og de ber om at du stopper hvis du noen gang elsket dem, heter det i en uttalelse fra 20-åringens familie, ifølge den skotske avisa The Herald.

Britisk politi er bekymret for de tre unge jentene.

- Vi er ekstremt bekymret for sikkerheten til disse unge jentene, og ber alle som har informasjon om å kontakte oss. Vi håper å kunne få dem trygt hjem, sa Richard Walton, leder av antiterrorenheten i London-politiet, fredag.

Sunday, February 22nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments