- Du blir skarp av spenningsserier

(Dagbladet): Liker du å se spenningsserier som «The Killing», «Broadchurch» eller «Game of Thrones», men har dårlig samvittighet for at du ikke kommer deg opp av sofaen? Det trenger ikke være negativt.

Nevroforskeren Amanda Ellison ved Durham Universitetet i England skriver i den engelske avisa The Telegraph at spenningsfylte tv-serier gir god mental trening. Og det er ifølge henne viktig for å holde seg sunn og frisk.

- Hjernen trenger å holde seg aktiv, skriver hun.

Utfordrer seerne

De gode dramaseriene på tv utfordrer ifølge Ellison seerne til å følge med på kompliserte historier, og huske dem fra episode til episode. Spenningen bygger seg også opp etter hver.

- Jo mer du anstrenger hjernen din , jo skarpere blir den. Og når du ser på komplekse tv-drama, skjer virkelig dette. Nesten alle de visuelle regionene i hjernen er aktivert, skriver forskeren.

Expressen har også omtalt artikkelen.

- Når hjernen blir stimulert, skiller den ut andre kjemikalier i hjernen som er nødvendig for å holde den skjerpet, skriver den svenske avisa.

- Unngå distraksjoner

Nevroforskeren Amanda Ellison legger til at enkelte distraksjoner kan føre til begrenset kapasitet hva hjernetrim angår. Hun bruker mobilen som eksempel.

- Hvis du avbryter tv-seingen for å sjekke tekstmeldinger eller sosiale medier, avleder du verdifulle mentale ressurser. Den beste hjernetrimmen er å gi tv-serien din fulle oppmerksomhet, og heller tvitre om opplevelsen etterpå.

Friday, January 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments