Drevland: Veldig lei meg for at jeg har forklart meg galt


BERGEN (Dagbladet): – Kjære alle sammen. Takk for at dere er kommet. I dag skal jeg være personlig. Mye mer personlig enn jeg egentlig er komfortabel med. Jeg liker det ikke, men jeg må, sier Trude Drevland på en pressekonferanse som holdes i 14. etasje i Bergen rådhus nå.

- Politikk skal være for et vanlig menneske. Jeg hører folk sier at jeg ikke er helt ordinær, men jeg er i grunnen ganske vanlig, og vanlige mennesker har sine begrensninger. Jeg har nok møtt mine. Den siste tida har jeg vært sykmeldt og har ikke kunne svare på spørsmål om«Viking Star», sier hun med skjelvende stemme.

- Jeg er lei meg

- La meg si det først som sist. Jeg beklager at jeg har forklart meg galt. Jeg er lei meg, sier Trude Drevland.
 
Ordføreren i Bergen har vært sykmeldt siden 5. juni da det kom fram i pressen at hun hadde forklart seg uriktig om en påspandert reise med privatfly fra Bergen til sjøsetting av cruiseskipet «Viking Star» i Venezia.

Den populære Bergens-politikeren har fått mye og skarp kritikk etter at skipsreder Torstein Hagen fraktet henne og hennes sønn i privat jetfly til sjøsettingen av skipet «Viking Star». Han betalte også opphold på luksushotellet Danieli på Markusplassen i Venezia.

På pressekonferansen viser hun til at hennes mann Odd Drevland er dømt i retten for økonomiske misligheter som advokat, og at hun har gjennomgått tøffe tider den siste tida.

Endret regelverk

Trude Drevland var gudmor da «Viking Star» ble døpt i Bergen 17. mai i år, noe som også er blitt kritisert, blant annet fordi det storslåtte arrangementet gikk av stabelen uten at 17. mai-komitéen var tatt med på laget.

Høyres ordfører Trude Drevland har også engasjert seg for å få endret regelverket for Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS) slik at skipsreder Hagens cruiseskip kunne bli registrert der. Det gjorde hun i et samarbeid med venninnen og næringsministeren Monica Mæland.

- Ingen kan være i tvil om at når et cruiseskip får havn i Bergen, så er det bra for Bergen. Det var derfor jeg sendte brev til næringsministeren. Jeg har ikke for vane å tone ned min egen betydning, men i denne saken var det et ønske fra mange, også Sjøfartsdirektoratet.

Trude Drevland forklarer at hun også var invitert på et cruise med «Viking Star» til høsten. Hun hadde tanker om å takke ja til invitasjonen og ta med seg en venninne mens hennes mann var inne for å sone fengselsdommen.

- Forklarte galt

- Jeg sa ifra meg denne invitasjonen av eget initiativ, sier hun.

- Jeg forklarte meg galt til Bergensavisen da spørsmålene om turen til Venezia kom opp. I en presset situasjon slet jeg med å huske korrekt. Privatflyet som skulle frakte oss til Venezia kom direkte til Flesland for å hente oss. Jeg måtte ringe min sønn for å høre hvor mange mennesker som var med flyet til Italia og hvor mange dager vi var i Venezia. Jeg klarte ikke å gjengi detaljer. Kort tid etter dette ble jeg sykmeldt. Presset hadde blitt for mye, forklarer Trude Drevland.

Hun er fortsatt sykmeldt. Når hun igjen blir frisk, vil hun ha en gjennomgang av fordelene ved reisene med skatte-etaten i Bergen kommune.

-
- For meg handlet denne saken om et cruiseskip som ville flagge hjem til Bergen. Derfor påtok jeg meg gudmor-oppgaven. Engasjementet har ikke hatt noe å gjøre med det spesielle rederiet eller at jeg fikk en tur til Italia. I ettertid ser jeg at jeg burde ha orientert bedre. Målet har ikke vært personlig vinning, ikke på noen som helst måte. Jeg har alltid et ønske om å gjøre det beste for Bergen, men jeg innser at jeg noen ganger blir for entusiastisk. Det ble jeg i denne saken, forklarer Trude Drevland.

Hun har vært politiker i Bergen og Hordaland i 12 år og sier at hun fremdeles har mye å gi som politiker.

- Jeg må bare få litt tid i ro nå. Så kommer jeg tilbake for fullt i politikken etter ferien. Jeg skal i valgkamp i august. Vær trygg, sier ordføreren.

Monday, June 15th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments