Drapssaken ryster India. Men noen mener at tilståelsen skurrer


(Dagbladet): India rystes i disse dager av en groteks drapssak der en mann som går under navnet «Ravinder» er arrestert for mordet på en seks år gammel jente.

Men saken virker nå å være langt verre enn først antatt da den mistenkte nå har tilstått så mange som 30 andre barnedrap. Udådene skal ha skjedd i Uttar Pradesh, Haryana og Delhi i tidsrommet etter 2008.

Samtidig stilles det spørsmål ved tilståelsene til 23-åringen. Foreldrene bedyrer sønnens uskyld, og flere mistenker at tilståelsene kommer etter vold og tortur av politiet.

- Mistet kontroll

BBCs journalist møtte Ravinder i utenfor politistasjonen i Begumpur der to betjenter hadde ham i lenker, og han fortalte dem i detalj hvordan han tok livet av den seks år gamle jenta. Hvordan han lokket henne med penger før han angrep henne. Hvordan han forgrep seg på henne og kvelte henne.

Ravinder var også for ett år siden arrestert for en lignende forbrytelse. Den gang overlevde offeret, men da den seks år gamle gutten ikke klarte å identifisere overfallsmannen ble han sluppet fri.

På dagtid arbeidet han på en lastebil, men om nettene gikk han ifølge sitt eget vitnemål på jakt etter barn. Gjerne ruset på alkohol narkotika. Ofrene hans var stort sett barn fra like fattige kår som han selv var fra.

- Dagen etter følte jeg alltid anger. Jeg tenkte at det jeg hadde gjort var feil og at jeg skulle slutte, men så begynte jeg å drikke og mistet kontroll igjen, svarer han på spørsmål om han noen gang angret på det bestialske drapene.

Skepsis

Nå jobber politiet med å finne ut om tilståelsene til Ravinder faktisk samsvarer med hendelser som fant sted. Så langt har de klart å identifisere 12 saker som stemmer.

BBCs reporter er likevel skeptisk til forklaringen da han mener den virker veldig innøvd, selv om han åpner for at det kan være fordi han har gjengitt den mange ganger.

Foreldrene til 23-åringen er også skeptiske, og mener sønnen nå er i ferd med å bli straffet for noe han ikke har gjort.

- Jeg dro for å se ham to dager etter at han ble arrestert. Han sa at han kom til å si alt politiet ville han skulle si, fordi de ville slå og torturere ham om han ikke gjorde det. Jeg tror han har gått fra forstanden på grunn av all volden han har blitt utsatt for, sier faren til den britiske statskanalen.

Politiet nekter derimot for at han har blitt utsatt for vold, og sier at «han snakket som en foss fra det øyeblikket han ble arrestert».

- Bør henges

Foreldrene til den lille jenta som ble drept, er ikke like overbevist om Ravinders uskyld.

- Vi har to sønner, men hun var vår eneste datter og vårt yngste barn. Denne mannen bør bli straffet. Han bør henges, sier faren til seksåringen.

Politiet forsikrer også om at de fortløpende konsulterer psykisk helsevesen for å evaluere Ravinders psykiske helse.

Friday, July 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments