Dommeren underkjente Sandefjord-mål etter at reprisen var vist på skjerm

•Tromsø – Sandefjord 1 – 1 (0 – 1)

(Dagbladet): I Norge finnes ikke videodømming i fotball. Men på Alfheim i kveld så det ut som det ble tatt et stort steg i den retninga.

Tre minutter ut i andreomgangen i kampen mellom Tromsø og Sandefjord, startet det med et flott angrepsspill av Kurtovic, som så sendte ballen inn til Mendy midt i feltet. Han så videre og oppdaga Sellin helt alene på bakerste stolpe, som etter litt klabb og babb fikk sparka ballen i mål.

Dommer Ola Hobber Nilsen godkjente målet, men etter at situasjonen hadde blitt vist på storskjermen i Tromsø, reagerte supporterne.

Det gjorde tydeligvis fjerdedommer Per Erik Haugen også, og hoveddommer Nilsen underkjente så 2-0-målet etter en prat med de to assistentene sine – etter at situasjonen var vist på storskjermen på Alfheim.

Etter å ha studert reprisene er det svært vanskelig å si om det var en riktig avgjørelse, da det lå en Tromsø-spiller like ved kortlinja på venstresida.  På de 13 kampene Tromsø og Sandefjord har spilt mot hverandre siden 2002, har kun én endt målløs.

Dette sa Ola Hobber Nilsen til Dagbladet om situasjonen (åpnes i nytt vindu)

Tabbe-Tromsø

På de 13 kampene Tromsø og Sandefjord har spilt mot hverandre siden 2002, har kun én endt målløs.

Det var derfor ikke overraskende at det ble scoring på Alfheim i kveld, men at det var Sandefjord som scora først.

Tromsø åpna klart best, men bortelaget gikk opp i ledelsen etter 30 minutter, etter at Dieng sendte ballen inn i feltet til Kirkevold, som stod helt alene.

Med både litt keeper- og forsvarstabbe av Tromsø, kunne han derfor sende de helhvite i ledelsen.

Tidlige skader

Tromsø var ikke bare uheldige som fikk scoring mot seg i førsteomgangen, for allerede før det var spilt 30 minutter måtte Steinar Nilsen gjøre et spillerbytte.

Landu Landu som måtte byttes ut etter at han og Simen Wangberg kolliderte inne i feltet. Det så ut som kne mot kne, og mens Wangberg var raskt oppe, lå stavangergutten og skrek av smerte.

Like etter at Marcus Hansson kom inn for den skadde Landu Landu, så det skummelt ut for Gjermund Åsen. Geir Ludvig Fevang bomma totalt, og stempla Åsen i brystet. Etter litt behandling var han derimot klar på ny.

- Forbanna dårlig

Simen Wangberg var mildt sagt i dårlig humør da lagene gikk til pause.

- Det er forbanna dårlig. Vi er faen ikke der vi skal være. Nå må vi virkelig gå i oss sjøl i pausen og komme ut som noen helt andre. Vi har noen tendenser og sjanser, men vi får ikke uttelling. Vi må gjøre noe med det, må opp i ringa, sa Wangberg til Cmore i pausen.

Målscorer Pål Alexander Kirkevold var litt blidere.

- Det er en kamp som er som vi hadde forventa oss. Ikke en pen kamp, men to lag som er nødt til å vinne. Kvaliteten er så som så, men vi hever spillet etter 1-0 og opprettholder trykket. Det er det motsatte av sånn vi vanligvis gjør, sa Kirkevold.

Scora på tampen

Det var en helt annen kamp som utspilte seg i andreomgangen, og det var et mye jevnere spill enn de første 45 minuttene.

Sandefjord hadde den første sjansen etter pause, da Kirkevold klinte til på et frispark etter to minutter. Pål Vestly Heigre måtte strekke seg, og reddet i siste sekund med fingertuppene.

Tromsø presset på, og seks minutter før slutt fikk de til slutt uttelling.

Nordbye krangla ballen inn til Andersen som kom på løp inne i 16-meteren. Han sendte så ballen videre til Kent Are Antonsen på venstresida, og Antonsen klinka til og sørget for 1-1 på Alfheim.

Det ble en dramatisk avslutning i nord, og begge lag kjempa for vinnermålet på slutten. Det ble med de to godkjente målene, og poengdeling i bunnkampen.

- Det stinker

Ikke overraskende ble Lars Bohinen spurt om det annulerte Sandefjord-målet. Han forteller at dommeren sier han løp rett for å kvalitetssikre.

- Han hadde dårlig magefølelse. Sånn verden lever vi i. I tillegg kommer det etter publikums reaksjon, og etter det er vist på storskjermen her. Jeg synes det stinker, sa Sandefjord-treneren til Cmore etter kampen.

Han vil ikke ta dommerstanden, men reagerer på måten det ble gjort på.

- Jeg klarer rett og slett ikke å leve med at han tar det på magefølelsen.

Steinar Nilsen var ikke fornøyd med kampen, tross ett poeng like før slutt.

- Det er nok en kamp vi skaper mye målsjanser i, spillemessig er de første 55 minuttene svake. Vi er engstelige med ball, og klarer ikke skape trykket vi ønsker.

I andreomgang synes han det ble bedre, og nå starter kampen om overlevelse.

- Vi tar over andreomgangen og skaper sjanser. Nå blir det slosskamp om å overleve, dette året her er et år for å overleve i Tippeligaen, sa Nilsen til Cmore.