Disse meitemarkene fikk parkvesenet til å klø seg i hodet


(Dagbladet): Texas opplevde store mengder med nedbør og flom i mai.

Og da flommen var over, fikk parkvesenet i Eisenhower State Park oppleve noe som skapte undring.

For tilbake lå over 30 store hauger med meitemark – liggende nærmest midt på midtstripa.

Se video av markene i vinduet over!

- Tar beslutninger som en gruppe

- Sjekk alle disse meitemarkene! Parkvesenet i Eisenhower State Park, nær Oklahoma-grensa, fant disse klumpene med mark på veien, skrev Texas Parks and Wildlife på sine Facebook-sider – og delte parkvesenets egne bilder av haugene.

Markene fikk mye oppmerksomhet i USA, og etterhvert fikk Texas Parks and Wildlife muligens gravd fram svaret på hvorfor markene samlet seg i store hauger på veien.

- Ny forskning publisert i tidsskriftet Ethology avslørte at meitemark danner grupper, for å ta beslutninger som en gruppe. Meitemarken kommuniserer ved berøring, ifølge forskerere som har utført ulike eksperimenter på meitemark over jorda, skriver Accuweather.com i en artikkel som parkvesenet i Texas har lenket til.

- Nøyaktig hvorfor meitemark danner grupper forskes det på fortsatt på, men det er mulig at de danner grupper for å beskytte seg. At de gjør det for å beskytte seg mot vær, er ikke blitt utelukket, står det videre i artikkelen.

Regnet mark i Bergen

Ifølge Store norske leksikon puster marken gjennom huden, og trenger derfor fuktige omgivelser for å trives. Hvis man går ute i regnet, ser man ofte at meitemarken har funnet veien til asfalten.

Meitemarken tåler godt vann, men den trekker opp fra jorda når det regner kraftig, fordi regnvannet som trenger ned i jorda er for fattig på oksygen.

I april vakte en markhistorie fra Bergen stor oppsikt verden rundt da flere tusener stubbemark regnet fra himmelen.

Forklaringen på det fenomenet ble trodd til å kunne forklares med at marken var blitt ført opp med vinden, og kom ned sammen med nedbøren.

Saturday, June 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments