DIREKTE: Vi mistet venner og journalister. De var identiteten vår

TERRORAKSJONEN I FRANKRIKE:
Politiet drepte fredag de to terrormistenkte brødrene etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo etter en tre dagers massiv politijakt.

Dette er hendelsene de siste tre dagene i svært grove trekk:

* Onsdag: To tungt væpna gjerningsmenn identifisert som brødrene Cherif Kouachi og Said Kouachi tar seg inn i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris og dreper ti personer tilknyttet redaksjonen og to politifolk. Terroristene, som skal ha uttalt til vitner at de var fra al-Qaida, skal blant annet ha spurt etter navngitte karikaturtegnere under angrepet. Charlie Hebdo er kjent for å ha fått trusler fra islamistiske miljøer i mange år på grunn av vitsetegninger om profeten Muhammed. Gjerningsmennene klarte å flykte fra stedet og utløste den største politiaksjonen i nyere fransk historie.

* Torsdag: En politikvinne og en gatefeier blir om morgenen skutt i forstaden Mountrouge. Politikvinnen dør samme dag av skadene. Også dette angrepet anses som en terrorhandling, angrepet var utført av en tredje gjerningsperson, som klarte å komme seg unna.

* Fredag: Det som skal være de to gjerningsmennene fra onsdagens avis-angrep tar seg inn i et industriområde i landsbyen Dammartin-en-Goele rundt sju mil utenfor Paris. I en av bygningene tar de et gissel og forskanser seg. I en politiaksjon på kvelden blir brødrene drept. Gisselet overlever.
Minst en gjerningsperson tar flere gisler i jødisk dagligvareforretning sørøst i Paris. Politiet knytter mannen til drapet på politikvinnen på torsdag. Mannen blir drept i en politiaksjon. Mannen var den etterlyst Amedy Coulibaly. Han ble drept i den jødiske dagligvareforretningen.

*Lørdag: Hayat Boumeddiene, Amedy Coulibalys kjæreste er nå Frankrikes mest etterlyste kvinne. Det kom opplysninger fra flere hold om at hun oppholder seg i Syria.


Sunday, January 11th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments