Diktator-Kim hevder han har kurert aids, ebola og kreft. Med én og samme medisin


(Dagbladet): Om man skal tro på CV’en til den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un, er han mildt sagt for et fenomen å regne.

At han fant opp hamburgeren og er i besittelse av magiske evner så han aldri trenger å benytte seg av toalettet er bare et par utdrag fra en imponerende liste.

Siste nytt fra det nordkoreanske propagandaapparatet er ikke stort mer troverdig, men hadde det vært sant hadde det i det minste vært noe som hadde gagnet resten av verden også.

De hevder nemlig å ha framstilt en mirakelmedisin som kurerer både aids, ebola og kreft.

«Medisinsk studie»

Mannen som fronter kampanjen er doktor Jon Sung Hun som forteller at hovedingrediensen i vidundermedisinen er ginseng, og at det gjør kroppen i stand til å motstå «en rekke ondartede epidemier».

De trekker også fram det som omtales som en «medisinsk studie» der 56 prosent av de HIV-positive testpersonene har blitt helt friske. De resterende 44 prosentene ble også merkbart bedre.

Hva kreftkuren angår, står det at «medisinen kurerer en rekke forskjellige krefttyper», men går ikke mer i dybden på nøyaktig hvilke former for kreft det gjelder.

Tørke

Men alt er ikke bare fryd og gammen bak grensene i det stengte diktaturet. Det har kommet for en dag at landet sliter med tørke.

Tørke har ført til at mer enn 30 prosent av risåkrene har sprukket opp skriver BBC - i et land hvor ett av tre barn under fem år er underernært fra før. 

- Den verste tørken på 100 år fortsetter i Den demokratiske folkerepublikken Korea, melder landets nyhetsbyrå.

Rekordlite nedbør

På 90-tallet døde så mange som én million nordkoreanere i hungersnød, til tross for stor hjelp fra det internasjonale samfunnet. 

FN er svært bekymret for matmangelen, og slår fast at det i 2014 var det laveste nedbørsnivået på de 30 årene det har vært ført statistikk. 

Hvis værfenomenet El Niño fører til mer tørke i år, kan situasjonen bli enda verre i 2016, ifølge FN

Både New York Times og BBC sine korrespodenter i Sør-Korea understreker at det ikke finnes bevis for å kunne slå fast at dette er en verste tørken på 100 år i Nord-Korea. 

Men korrespondent Stephen Evans i BBC melder at situasjonen må være alvorlig – og at det er uvanlig at Nord-Korea nærmest ber om hjelp utenfra.

Friday, June 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments