- Diktator-Kim har startet jakten på nye «gledespiker»


(Dagbladet): Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal være i gang med å rekruttere nye medlemmer til sin personlige «pleasure squad», eller «kippumjo» som det også kalles.

Det er den sørkoreanske avisa The Chosun Ilbo som melder dette.

Disse kvinnene er blitt beskrevet som «gledespiker» av blant andre journalist og forfatter Bradley Martin i boka «Under the Loving Care of the Fatherly Leader: North Korea and the Kim Dynasty» fra 2004, og skal opprinnelig har vært en gruppe på over 2000 kvinner med oppgaven å «glede og underholde» statslederen i Nord-Korea og hans nærmeste medarbeidere.

Selv om de er blitt beskrevet som «gledespiker», er det ikke kjent hvorvidt kvinnene har meldt seg frivillig til dette arbeidet, eller om det er noe de blir tvunget til å gjøre.

I følge den sørkoreanske avisa, som i dag er sitert av både Newsweek, Daily Telegraph og Independent, oppløste diktator Kim Jong-un denne gruppa da hans far Kim Jong-il døde i 2011.

- Demonstrerer seksuell makt
«Kippumjo» var en tradisjon Kim Jong-un i utgangspunktet ikke hadde mye til overs for. I tillegg stolte han ikke på noen da han tok over makta etter sin far. Kim Jong-un gransket derfor alle sentrale ledd – fra lavt til høyt i administrasjonen.

Men nå som denne sikkerhetssjekken er gjennomført, og den tre år lange obligatoriske sørgeperioden etter farens bortgang er avsluttet, ser det ut til at pipa har fått en annen lyd.

- Dette er blitt praktisert av tre generasjoner med Kim-presidenter. Det er en tradisjon som skal demonstrere presidentens makt over folket, så vel som hans seksuelle makt, sier professor Toshimitsu Shigemura ved Waseda University i Tokyo, til Daily Telegraph.

- Kjenner mange hemmeligheter

Gledespikene ble først introdusert av Nord-Koreas grunnlegger Kim Il-sung, som sendte sine tjenestemenn ut på den nordkoreanske landsbygda for å saumfare landet etter de vakreste unge damene.

Disse ble valgt til å jobbe som dansere og sangerinner. Andre fikk rollen som hushjelp, mens de aller peneste ble elitens konkubiner.

Kvinnene må skrive under på en kontrakt hvor de forplikter seg til å ikke fortelle om det de måtte se eller høre mens de er den del av «Kippumjo». I bytte får de penger og gaver.

- Kvinnene som jobbet for Kim Jong-il kjenner til mange hemmeligheter, og de har nå blitt beordret til å holde munnen lukket, sier professor Shigemura.

Henrettet orkester

Det at Kim Jong-un har en kone, ser ikke ut til å være en hindring for diktatoren. Svært lite er kjent om kona Ri Sol Ju, og forholdet mellom de to, utover at han overøser henne i ubegrenset luksus.

Og som i alle andre aspekter av livet sitt, utøver diktatoren sin totalitære makt også overfor sin kone og hennes liv.

Ri Sol Ju var sanger i gruppa Unhasu, et orkester som kombinerte klassiske europeiske instrumenter med klassiske koreanske. I 2013 så dette orkesteret imidlertid ut til å ha blitt oppløst. Grunnen? Ni av orkesterets medlemmer ble henrettet etter ordre fra Kim (forutsetter Pluss-abonnement).

Ingen vet bakgrunnen for henrettelsene, men de heftigste ryktene forteller at det verserer en pornofilm der Ri deltar sammen med andre medlemmer av Unhasu. Det skal ha blitt for drøy kost for Kim.

Thursday, April 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments