Dette bør du ikke gå med på festival i sommer

(Dagbladet): Festivalsesongen er for alvor i gang, og denne uka står Roskildefestivalen i Danmark for tur.

For mange handler ikke bare festivaltida om musikken, men også om hva en skal ha på seg.

Dagbladet har snakket med moteeksperter om årets festivaltrender, hva en bør pakke med seg, og hva en helst bør legge igjen hjemme.

It-jenter

- Coachella (festival i USA, journ.amn) er jo den mest opplagte festivalen å se til når man skal kartlegge hva som blir sommerens største festivaltrender, sier moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir til Dagbladet.

Hun forklarer at festivalen, som gikk av stabelen i april, ofte danner selve grunnlaget for årets trender.

- De fleste «it-jentene» er på plass under denne festivalen. I år var det blant andre Gigi Hadid – supermodellen og trendsetteren som sammen med søsteren spås å ta motetronen fra Kendall og Kylie Jenner – som virkelig satt standarden.

Moteeksperten nevner blant annet Hadids 70-tallsinspirerte antrekk – en hvit kjole med en høy splitt, fargerik bandana på hodet, bare føtter og et trendy belte i livet.

Denim på denim

Einarsdottir mener en også bør merke seg superstjerner som Jourdan Dunn og Alexa Chung for inspirasjon til årets festivalmote, og konkluderer med at det generelle mote- og trendbildet er sterkt preget av 70-tallet denne sesongen.

- Denimbukser med sleng, denimshorts, denimskjørt med knapper i front og ikke minst denim på denim, sier moteeksperten.

Også moteekspert Marianne Jemtegård holder en knapp på 70-tallet.

- Det rocka syttitallet regjerer på festivalmote-fronten i år, med frynser, makramé, blonder og semsket skinn. Aller helst alt på en gang, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

- Lårhøye støvletter til jeansshorts, frynsete vest, en rå skulderveske og detaljer som blomster i håret, falske tatoveringer og hatter med bred brem er med på å understreke den litt rufsete boho-looken.

Fungerer dårlig

Ida Elise Eide Einarsdottir mener likevel blomsterkransen av plast bør droppes.

- Det tar ikke så lang tid og er heller ikke så vanskelig å lage din egen – hyggelig er det, og. Inviter over et par venninner og lag hver deres blomsterkrans, sier hun.

Hva bør en absolutt ikke gå med i år?

- Dropp de kort-korte denimshortsene der rumpa synes. Og glem høye hæler – det fungerer dårlig i festivalgjørme.

Jemtegård er enig:

- Styr unna hæler. Velg gladiatorsandaler, eller aller helst boots som tåler å bli skitne etter tre dager med vill dans i festivalgjørma foran scenen.

Og for all del, dropp paraplyen:

- Den får du ikke med deg inn på festivalområdet uansett. Ta med deg en regnfrakk eller kle deg lag på lag slik at du kan kle av deg hvis det blir varmt og på deg hvis det blir kaldt og vått, sier Einarsdottir.

Wednesday, July 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments