Dette bildet gikk verden rundt. Nå forteller Giorgos (77) hvorfor han brast i gråt


(Dagbladet): Dagbladet omtalte lørdag bildene av den eldre mannen som brast i gråt utenfor en av filialene til Hellas nasjonalbank som følge av den greske økonomikrisa.

Bildet, fra Hellas’ nest største by – Thessaloniki – var et av de som best illustrerte håpløsheten mange i Hellas føler som følge av den usikre økonomiske situasjonen.

På andre bilder, tatt øyeblikk etter hverandre, kan man se sikkerhetsvakter nærme seg mannen, før han etter hvert blir hjulpet opp på beina igjen.

Historien bak bildet

Nå er mannens identitet blitt kjent. Det samme er historien bak bildene.

Det var 77 år gamle Giorgos Chatzifotiadis som ble avbildet av en av nyhetsbyrået AFPs fotografer. De har også klart å spore opp mannen.

Til nyhetsbyrået forteller 77-åringen at han rett og slett kollapset etter at han ikke fikk hevet sin kones pensjon på vegne av henne.

De 120 euroene hun skulle ha fått, ble holdt tilbake. Det var tungen på vektskålen for Chatzifotiadis del, forklarer han.

- Jeg orker ikke se landet mitt i slik nød. Det er mer nedslående enn mine egne problemer, sier Chatzifotiadis.

Får pensjon fra Berlin

Bildet av Chatzifotiadis ble tatt 3. juli. Timer etter de var foreviget, gikk de verden rundt.

77-åringen forklarer at han hadde vært på en rundtur til flere av Thessalonikis banker i samme ærend, heve konas pensjon.

Hvert eneste bankbesøk var imidlertid forgjeves.

Han og kona jobbet mange i år i Tyskland, og det er fra Berlin, som mange mener stiller for krasse krav til grekerne i den foreslåtte låneavtalen, at ekteparet Chatzifotiadis får sin pensjon.

- Vi har gjort feil

- Jeg ser mine landsmenn tigge om et par cent for å kjøpe brød. Jeg orker ikke å se landet mitt i denne situasjonen. Europa og Hellas har gjort feil. Vi må finne en løsning, sier Chatzifotiadis.

I dag morges åpnet stemmelokalene i Hellas. Grekerne skal i dag selv stemme over den foreslåtte låneavtalen. Hvorfor Hellas er i krise, og hva følgende av den er, kan du lese i denne saken.

Sunday, July 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments