- Det som skjedde, det skjedde. Og det må jeg forholde meg til

BERGEN (Dagbladet): Rettsaken mot den Spellemann-belønte musikeren John Olav Nilsen (32), som sammen med en kamerat står tiltalt i Bergen tingrett for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika, ble avsluttet i dag.

- Sitatuasjonen er selvfølgelig kjip. Men jeg er komfortabel med måten jeg er blitt representert på. Jeg har troen på at rettssystemet vil gi en dom som er riktig, sier John Olav Nilsen til Dagbladet.

Aktor Kristin Harstad mener blant annet at Nilsen og kompisen sammen slo og sparket en tredjeperson (29) inne på en Deli de Luca-kiosk i Bergen natt til 2. september i fjor, og at volden hadde en karakter av mishandling.

Nekter straffskyld

Musikeren har nektet straffskyld på alle punkter i tiltalen, og har forklart i retten at fornærmede oppførte seg provoserende og var den som dyttet først. 

- Angrer du på noe du gjorde?

- Man kan angre på ganske mye i livet. Men det er veldig leit at disse situasjonene gikk så langt. Det er veldig beklagelig, sier Nilsen.

- Er det noe du kunne gjort annerledes?

- Selvfølgelig. Tusen ting hver eneste dag kunne vært gjort annerledes.
 
- Men helt konkret under hendelsen i kiosken?

- Jeg må bare forholde meg til fakta. Jeg kan ikke gå inn i situasjonen og si at der eller der skulle jeg gått til venstre. Det som skjedde, det skjedde. Og det må jeg forholde meg til.

Liker øl med venner

I tillegg til legemsbeskadeligse under særdeles skjerpende omstendigheter, er Nilsen også tiltalt for å ha stjålet den fornærmedes mobiltelefon, og for bruk og besittelse av narkotika. I retten i går forklarte Nilsen at han ikke vet hvordan pulveret politiet mener er amfetamin havnet i lommen hans.

- Skjønner du at denne forklaringen kan høres litt rar ut?

- Greit, da høres det rart ut. Hva som høres rart ut for deg, det får være opp til deg. Jeg forteller det bare fra min side.

- Hvilket forhold har du til rusmidler?

- Hva tenker du på? Det er et vidt begrep. 

- Narkotika. 

- Jeg har ikke noe forhold til det. Jeg er en voksen fyr som av og til liker å drikke øl i sosialt samvær. Alkohol er den eneste sosiale arenaen som er igjen i Norge. Det er kjekt å drikke øl og vin med venner. I Bergen finnes det mange flotte puber og utesteder, med gode folk og god kultur. En gang i uken er det godt å gå ut og treffe venner på bar, sier Nilsen.

Les også: Den fornærmedes forklaring.

Les også: John Olav Nilsen tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter

Ingen interesse av konserter

John Olav Nilsens advokat Linda Eide Ellefsen sa til Dagbladet tidligere denne uka at Nilsen mente at han var anmeldt i denne saken fordi han er en kjent person. 

- Jeg vil ikke spekulere i slike ting nå. At jeg er en kjent person har som oftest gikk meg gode tilbakemeldinger. At jeg har berørt folk. Det er nok av folk som lager musikk som ingen bryr seg om, og som ikke når inn til folk. Det at jeg når inn til folk, er utelukkende positivt, sier musikeren.

- Men mener du at folk provoserer deg deg med vilje fordi du er den du er?

- Selvfølgelig gjør de det. Det finnes idioter i alle sammenhenger. Når man er en offentlig person, så vil mange ha en mening om deg, og i noen settinger så føler folk at de er berettiget til å si sin mening. Men som oftest er det positivt. Eller, det er i alle fall de tilbakemeldingene jeg tar med meg videre. For noen av dem er forferdelig kjipe, det er de. Folk som er kjipe, de vet det selv.

Like etter at basketaket på Deli De Luca fant sted høsten 2013, annonserte John Olav Nilsen og Gjengen at de tok pause på ubestemt tid. Musikeren sier at han ikke har noen planer om å gjenoppta prosjektet.

-  Jeg har ingen interesse av å lage musikk og være kjent for det. Jeg har heller ingen interesse av å spille konserter og den slags. Jeg kommer ikke til å slutte å lage musikk, men jeg har ingen markedsplan som jeg fortelle deg nå. 

- Tror du at rettsaken kan spille inn på musikkarrieren din?

- Vet du, det spiller ingen rolle. Jeg prøver å ordne opp på et privat plan, og det er mye viktigere enn karriere. Jeg tror karriere kommer og går. Det er på et privat plan at jeg vil ordne opp og holde det ryddig.

Friday, February 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments