- Det røyk kraftig av bussen allerede før den kjørte inn i tunnelen


(Dagbladet): Det begynte i dag å brenne kraftig i en turistbuss i Gudvangatunnelen på E16 i Sogn og Fjordane. Brannmannskaper ble sendt til stedet i helikopter.

Einar Jordalen kjørte etter bussen inn i Gudvangatunnelen, og forteller at det røyk kraftig av bussen allerede før den kjørte inn i tunnelen.

- Jeg kjørte etter bussen helt fra Flåm, og i tunnelen man kjører inn i før Gudavangtunnelen må det ha røket en kjølevannslange eller noe sånt. Det begynte å ryke fra bussen, men den fortsatte bare videre. Bussen hadde utenlandske skilter, sier Jordalen til Dagbladet.

Han forteller at det ryker av bussen når den kjører videre inn i Gudavangtunnelen.

- Da den hadde kommer 2-300 meter inn i tunnelen ryker det så kraftig at jeg stopper, ringer brannvesener og rygger ut. Det er to andre biler bak meg som gjør det samme, forteller han.

Ifølge Jordalen var det så tett røyk at bilen ryggekamera ikke virket.

Brannvesenet har slukket brannet og driver nå etterslukking. Alle skal nå være ute av tunnelen.

- Etter våre opplysninger er fem personer fraktet til sykehuset i Voss med lettere skader, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Bjørn Jarle Åmlid til Dagbladet.

Hvordan har redningsarbeidet gått?

- Alt tatt i betraktning er det ting som tyder på at dette har gått over all forventing, selv om det er fem stykker som er skadd, og selv om vi ikke kan utelukke at flere er inne i tunnelen, sier Åmlid.

- Brannen ble slukket kl. 15.30. Alle som var i tunnelen da det begynte å brenne er nå enten ute eller på vei ut, og det er bare innsatspersonell som jobber på stedet igjen. Det er ingen som er savnet eller det ikke er gjort rede for. Vi er glade for at alle ser nå til å ha kommet ut, sier Einar Vereide, opersajonsleder i Sogn og Fjordane-politiet, til Dagbladet.

- Vi har fått melding om at tre personer er kjørt til sykehuset i Voss. Vi kjenner ikke skadeomfanget, sier Vereide.

Peter Romberg sto i kø på nordsiden av tunnelen da det plutselig oste ut voldsomt med røyk fra tunnelåpningen.

- Jeg kjører turistbusser med folk fra hele verden rundt i Sogn og Fjordane, og håper at tunnelen åpner igjen så trafikken kan gå som normalt. Hvis tunnelen blir stengt av i lengre tid, vil dette skape problemer for all trafikken her, sier Romberg.

Tuesday, August 11th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments