Det lønner seg ikke å være for tidlig ute med å booke hotell


• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside.no): Flyselskapene er allerede ute med sine seinsommerkampanjer, og charterselskapene forteller om rekordmange bookinger for vinterens reiser allerede nå.

Dersom du planlegger en utenlandsreise og bestiller fly og hotell selv, er det ikke sikkert at du ønsker å bestille hotellet like tidlig som du kanskje bestiller flybilletten.

Ifølge en britisk undersøkelse, får du nemlig de laveste prisene en måned før reisen, heller enn veldig lenge før eller tett opptil avreise.

Les også: Spar tusener på å styre unna visse tider

Ikke la panikken ta deg!

Vi har sikkert alle vært der: Vi sitter på nett lange kvelder i lange tider før reisen, og følger med på prisene. Stadig får vi meldinger fra bookingsitene om at «nå er det siste sjanse», «dette tilbudet kan du ikke la gå fra deg», «nå er prisene lavere enn de noensinne har vært».

Men ifølge prissammenlikningstjenesten Trivago, skal du ta dette helt med ro.

Det er nemlig i gjennomsnitt en måned før reisen du får de beste prisene.

Det er dyrest å bestille to måneder før reisen eller tidligere. Prisene stiger også når det nærmer seg avreise: Ifølge Trivago er det liten forskjell på å bestille dagen før avreise og to måneder i forveien.

Merk deg at dette kan variere noe med hvor du skal.

Se hvor lang tid før reisen du får de laveste prisene i noen europeiske land:

• Storbritannia: 4-5 uker før
• Spania: 4-7 uker før
• Frankrike: 2-5 uker før
• Italia: 3-6 uker før
• Tyskland: 3-4 uker før
(Kilde: Trivago.co.uk)

Les også: Slik får du langfri bare med få dager

Men pass på!

Her vil det være forskjeller med tanke på når du skal reise og til hvilke steder. Skal du til store byer hvor overnattingstilbudet er godt, kan det være et godt råd å vente på de beste prisede.

Men skal du til mindre steder, hvor overnattingstilbudet er begrenset, vil det stille seg annerledes. Da er det mer snakk om å sikre seg plass mens det ennå er rom å finne, heller enn å jakte på de beste prisene.

Dette kan vi også se når det kommer til flypriser:

Til destinasjoner hvor det er mange som flyr og hvor konkurransen om kundene er stor, vil du kunne finne lave priser selv ganske kort opptil avreise.

Skal du derimot til populære steder hvor det ikke er mange som flyr til, vil prisene være høyere – og du kan heller ikke forvente at prisene synker når det nærmer seg avreise.

Når det kommer til hotellbestillinger, eller for den saks skyld også flyreiser, så husk: Styr om mulig unna tidspunkter hvor det er store arrangementer i byen, som konserter, messer eller liknende. Dette kan føre til høyere priser på fly, samt vanskeligheter med å finne rimelige hotellrom.

Les også: Se når det er billigst å bestille flyreisen

Konkurrenten private rom

Det er stadig flere som benytter seg av leie av private boliger som et alternativ til hotellrom, via tjenester som Airbnb, Flipkey, Wimdu og andre liknende tjenester.

Dette er ofte billigere enn hotellrom, selv om en fersk sammenlikning av hotell- og Airbnb-priser i New York, viser at det for noen distrikter også er til dels mye dyrere å leie via Airbnb enn via den offisielle hotellbransjen.

New York og flere amerikanske byer, som San Francisco, har også en utfordring i forhold til lovligheten ved utleie av private boliger.

En utleier i New York fikk nylig en bot på 2400 dollar – 19 600 kroner – for å ha leid ut deler av leiligheten sin via Airbnb. New York-loven som skaper trøbbel, var opprinnelig ment for å demme opp for investorer som kjøpte opp eiendom og leide ut enhetene som hotell.

Ifølge loven er det ulovlig å leie ut en bolig i mindre enn 29 dager.

Les også: Tjener mye på å leie ut via Airbnb

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Sunday, August 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments