- Det er sørgelig. Jeg er ikke sikker på at han blir sittende i fire år


(Dagbladet): Sepp Blatter blir sittende i fire nye år som FIFA-president. Det ble klart etter at utfordrer ALi Bin Al Hussein trakk seg etter første valgomgang tidligere i kveld.

- Får konsekvenser

Fotballpresident i NFF, Yngve Hallén, gjorde det denne uka klart at Norge kom til å stemme på Ali Bin Al Hussein.

Han var ikke optimistisk etter den første valgomgangen:

- Dette er nærmest tapt. Man skal alltid ha et lite håp, men dette er tapt. Det skal mye til at salen snur,  sa han til TV 2 samtidig som det ble klart at prinsen trakk seg.

- Hvor alvorlig er dette for internasjonal fotball?

- Svært alvorlig, og det vil få konsekvenser. Vi kan ikke utelukke noe, men vi må behandle det, og behandle det riktig. Vi er nødt til å få gjennom mange av våre krav. Dette er et svært dårlig resultat for fotballen, sier Hallén til TV 2.

UEFA-delegat Karen Espenlund støtter Hallén:

- Det er sørgelig for fotballens del. Det er et flertall i regimet som ønsker at han skal fortsette. Jeg vil ikke annonsere noen tiltak, men vi besitter virkemidler og må finne allierte.  Jeg er ikke sikker på at Blatter blir sittende i fire år. Denne saken kommer til å rulle og gå, og er ikke ferdig ennå. Det kommer til å bli noen tøffe år for FIFA framover, sier Espelund til TV 2.

UEFA har et møte i forbindelse med CL-finalen neste helg. Der kommer det til å bli lagt en slagplan for hvordan de skal vippe Sepp Blatter av pinnen.

Det er ventet at de kommer til å sette hardt mot hardt.

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments