«Det er naturlig at jeg aldri befinner meg i samme rom som en mann»

Politiet leter lørdag morgen fortsatt etter Hayat Boumeddiene, kjæresten til Amedy Coulibaly som holdt gisler fanget i en kosherbutikk i Paris fredag. Hun omtales av politiet som bevæpnet og farlig.

Begge er mistenkt i saken der en politikvinne ble skutt og drept i Montrouge sør for torsdag.

Lørdag ble det klart at det høyeste beredskapsnivået fortsatt skal opprettholdes etter terrorangrepene de siste dagene, og Frankrike skal utplassere ytterligere 500 flere soldater i Paris og områdene rundt.

Det er foreløpig uklart om Boumedienne deltok i gisselaksjonen, hvor fire gisler ble drept. Boumedienne skal ha blitt sammen med Coulibaly torsdag kveld, dagen før gisselaksjonen i en jødisk matbutikk ved Porte de Vincennes, sier en kilde nær saken til Le Point.

Ifølge kilden utelukker ikke politiet at hun kan ha hatt en «logistisk rolle» i forbindelse med terroraksjonen.

Ikke blant de døde

Det var mange motstridende meldinger om hennes tilstedeværelse under gisselaksjonen torsdag. Noe medier meldte at hun stakk fra stedet da politiet stormet butikken, mens andre meldte at hun ble drept i aksjonen.

«Hun er ikke blant de drepte eller skadde», sier en kilde nær saken til Le Point.

Coulibaly ble drept da politiet stormet butikken. Politiet tror Boumeddiene kan ha dratt fra stedet da spesialstyrkene ankom butikken, skriver l’Express.

Gisseltakeren skal i lengre tid ha kjent Chérif Kouachi, den yngste av de to brødrene som skal stå bak angrepet mot Charlie Hebdo.

Coulibaly utvekslet mer enn 500 telefonsamtaler med kona til Cherif Kouachi fjor, opplyste statsadvokat Francois Molins fredag kveld.

Endret navn

26 år gamle Boumeddiene er en av syv søsken fra Villiers-sur-Marne, en av de østlige forstedene til Paris, skrive l’Express.

Hun skal ha algerisk bakgrunn, men endret navnet sitt for at det skulle høres mer fransk ut, skriver Independent.

Boumeddiene og Coulibaly skal angivelig ha giftet seg gjennom en religiøs seremoni i 2009 som ikke er anerkjent etter fransk lov, ifølge Independent.

I avhør med fransk terrorpoliti i 2010, fortalte Boumeddiene at hun og kjæresten hadde vært på besøk hos den dømte terroristen Djamel Beghal, som skal ha møtt Osama bin Laden i Afghanistan og som har sonet for planer om å sprenge den amerikanske ambassaden i Paris.

Besøkte terrordømt

Her lærte de å skyte med armbrøst, skriver Le Monde. Også Kouachi skal ha hatt kontakt med den terrordømte islamske lederen.
I avhøret sa hun at hun aldri hadde møttes ansikt til ansikt.

- Jeg så ryggen hans én gang. Jeg stilte ham spørsmål om religion mens vi to var i to forskjellige rom. (…) Det er naturlig at jeg aldri befinner meg i samme rom som en mann, sa hun i avhøret, ifølge Le Monde.

Ifølge avisa L’Obs (tidligere Le Nouvel Observateur) er Coulibaly en dømt ransmann som seinere er blitt en radikal islamist. 32-åringen ble i 2004 dømt til seks års fengsel for væpnet ran.

Etter at han slapp ut begynte han med salg av narkotika, og ble i 2006 dømt til to og et halvt års fengsel, ifølge avisa.

Saturday, January 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments