Derfor haster det med asylbarn-svar for Venstre


(Dagbladet): Dersom ikke det blir noen løsning i asylbarnsaken før fredag, vil den brennbare konflikten med regjeringspartiene overskygge andre viktige saker på Venstres landsmøte i helga.

Derfor er det så viktig for partiet at saken nå får en rask avklaring.

- Vi har lagt opp til et veldig spennende landsmøte med stort fokus på det store omstillingsprosjektet landet står ovenfor, med grønn vekst og miljøpolitikk. Dette er veldig viktig for oss. Hvis denne saken ikke blir løst, vil det føre til så mye frustrasjon at det vil ta fokuset vekk fra andre saker, sier fylkesleder Torunn Sandvand i Agder Venstre til Dagbladet.

- Vi begynner å bli ganske utålmodige. Vi har ventet veldig lenge, og den tålmodigheten begynner å ta slutt, supplerer fylkesleder Kjartan Alexander Lunde i Rogaland Venstre.

- Veldig mange ønsker at denne saken skal være avgjort, så vi kan få fokus på det vi skal arbeide med framover og legge dette bak oss, sier han.

Grønn vekst

Temaet for landsmøtet er grønn vekst, og hvordan Norge skal bygges for framtida.

- Det er et knallviktig tema som mange gleder seg til å forme videre, sier Lunde.

Torunn Sandvand er også klar på at det har tatt fryktelig lang tid å få på plass en løsning, og mener dette tyder på manglende politisk vilje fra regjeringspartienes side.

- Det har ført til at det over tid har bygget seg opp en ganske stor frustrasjon i organisasjonen. Mange var negative til samarbeidsavtalen i utgangspunktet, og nå får flere bekreftet at det kanskje ikke var noen god strategi, sier hun.

- Stormløp fra talerstolen

Dersom det ikke blir noen løsning før helga, kan det også føre til harde ord mot regjeringspartiene fra talerstolen under landsmøtet.

- Denne saken må løses nå, hvis ikke tror jeg det blir et stormløp mot regjeringssamarbeidet fra landsmøtets talerstol, sier fylkesleder Geir Kjell Andersland i Hordaland Venstre.

Han påpeker at saken har sådd sterk tvil om regjeringssamarbeidet blant mange tillitsvalgte i partiet, og mener partiet allerede har strukket seg langt i forslaget til kompromiss.

- Dersom saken forblir uløst gjennom landsmøtet, vil landsmøtet sende ut et direktiv til partiledelsen. Hva som vil bli utfallet av det kan ikke jeg forskuttere. Men hvis saken ikke løses, tror jeg de fleste fylkeslederne er enige om at det vil bli svært vanskelig å fortsette samarbeidet – for å si det forsiktig.

Ikke enige

I går kveld forhandlet Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen under en lenge planlagt middag i statsministerboligen.

Her la de fram sitt tilsvar til den skissen regjeringen la fram for de to partiene tidligere i går. I går kveld var de fortsatt ikke kommet til enighet, men ifølge Skei Grande, hadde de «jobbet godt».

Nå er ballen igjen hos regjeringspartiene, etter det Dagbladet forstår.

Det er ikke avtalt noen nye møter mellom partilederne i dag, men det er samtidig godt mulig at det vil finne sted nye samtaler i løpet av dagen, får Dagbladet opplyst.

Seint i ettermiddag vil Venstres partileder Trine Skei Grande reise til Tromsø, hvor partiets landsmøte vil finne sted.

Statsminister Erna Solberg sa til Dagbladet i går at hun ikke vil forholde seg til noen deadline.

- Dette får ta den tiden det tar, sa statsministeren.

Wednesday, April 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments