Denne United-legenden skal godkjenne Ødegaards overgang til Real Madrid

(Dagbladet): At Martin Ødegaard (16) snart forlater Strømsgodset for å bli Real Madrid-spiller er en relativt dårlig skjult hemmelighet.

Det kommer til å skje, spørsmålet er bare når.

Danske BT skrev i går at klubbene har forhandlet om overgangen på et hotell i København, mens Drammens Tidende skriver at Ødegaard flyr til Madrid på torsdag for å skrive under på sin personlige kontrakt med de helhvite.

Det er imidlertid en hel del kontorarbeid som foregår i kulissene mens stadig nye rykter om bosted, A-lag, B-lag, mulig lån tilbake til Godset og mye annet svirrer rundt.

Avansert regelverk

Overganger for spillere under 18 år er i utgangspunktet forbudt, men de kan gjennomføres hvis en rekke unntaksregler i FIFAs overgangsregelverk er oppfylt.

Her er noen av dem:

• Overgangen må skje innen EU/EØS.

• Kontrakten kan ha en maksimal varighet på tre år.

• En foresatt må flytte med spilleren av en årsak som ikke er fotballrelatert.

• Klubben må tilby treningsfasiliteter av den høyeste standard.

• Spilleren må få utdannelse/skolegang.

• Han må få gode boforhold

• Ved en overgang skal punktene over bli garantert av klubben før spilleren signeres.

• Spilleren får ikke bosette seg mer enn fem mil fra en grenseovergang (flyplass, e.l.), og de samme reglene gjelder dersom spilleren velger å flytte til en nabokommune.

• Den maksimale avstanden mellom spillerens bosted og klubbens hovedkvarter kan ikke være mer enn ti mil. I slike tilfeller må spilleren fortsette å bo hjemme, og både klubben og spillerens foresatte må gi sitt samtykke.

Godkjennes i komité

For å få overgangen godkjent må alle reglene innfris, og godkjennes av «Spillerstatuskomiteen» i FIFA. Dette skjer ved at komiteen, som ledes av tyskeren Theo Zwanziger, oppretter en underkomité for det formålet.

Det er her Manchester United-legenden Edwin van der Sar (44) kommer inn i bildet. Keeperen, som vant blant annet fire ligatitler i løpet av sin tid på Old Trafford, er nemlig et av de 24 medlemmene i komiteen.

Han vil dermed få direkte innvirkning på om Ødegaards overgang går i orden.

Når det er sagt, så er det tvilsomt om underkomiteen som utpekes av Zwanziger, van der Sar og resten av spillerstatuskomiteen vil vende tommelen ned for overgangen.

Risikerer sanksjoner

En klubb som Real Madrid har normalt sitt på det rene juridisk sett, og alt tyder på at søknaden, som må sendes inn før overgangen kan gå i orden, inneholder tilstrekkelig dokumentasjon.

Eventuelle brudd på bestemmelsene vil bli sanksjonert av FIFAs disiplinærkomité.

FIFA kan pålegge både den nye klubben og tidligere klubb sanksjoner dersom en overgang for mindreårige ikke er godkjent i henhold til regelverket.

Wednesday, January 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments