Denne scoringa fikk Real Madrid-spissen til å måpe

• Schalke 04 – Real Madrid 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Real Madrid vant – men uten å skinne – i det første oppgjøret mot Schalke 04 i Champions Leagues åttedelsfinale.

Cristiano Ronaldo og Marcelo scoret målene der hjemmelaget yppet seg i deler av kampen.

Scoringa til Ronaldo var hans første siden 18. januar og stjernespilleren har slitt på nyåret.

I kveld var han tilbake – dødelig effektiv.

- Ronaldo er tilbake. Han leverte en god prestasjon i dag, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti.

- Vi kontrollerte kampen, og det ble en fin seier for oss, sier manageren.

58 på 58

Real Madrid var favoritter, men slet med å skape målsjanser innledningsvis. Først etter 26 minutter kom lagets første skikkelige sjanse – og den benyttet de godt.

Ronaldo steg til værs og stanget Real Madrid i ledelsen. Daniel Carvajal slo ballen inn fra høyre og Ronaldo stusset over keeper og i mål.

Scoringa var Ronaldos 58. på 58 Champions League-kamper i Real Madrid-drakt, ifølge statistikktjenesten Opta.

Til pause ledet gjestene 1-0.

Tverrligger

Felix Platte var nære å utligne etter 73 minutter med Schalke-innbytteren satte ballen i tverrliggeren fra rundt 16-17 meter.

Da var Schalke inne i en god periode og jaget scoring.

Men i stedet var det Real Madrid som doblet.

Marcelo dro seg inn i banen og banket ballen i det lengste hjørnet til 2-0 etter 79 minutter.

Scoringa var av det pene slaget – noe også lagkamerat Javier Hernandez fikk med seg. Tv-reprisen viste at spissen snudde seg måpende og løp mot Marcelo for å feire.

Da var det «game, set, match» og Schalke klarte aldri reise seg.

Real Madrid og Schalke 04 møttes også i åttedelsfinalen i fjorårets Champions League-sesong. Da endte kampen i Tyskland med en knusende 6-1-seier til spanjolene.

Jubileum

Både Cristiano Ronaldo og Iker Casillas spilte sin 50. kamp i utslagsrundene i Champions League og hadde dermed et lite jubileum.

Real Madrid tangerte også Bayern Munchens rekord med ti strake seiere i Champions League. Tyskerne satte den i november 2013.

Madrid-laget har ikke tapt siden Dortmund-kampen i april i fjor.

Returkampen spilles 10. mars på Santiago Bernabeu.